Din Bistrita

Primăria Bistrița va organiza o nouă licitație pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public din municipiu şi localităţile componente

 -  - 


După ce a reziliat contractul cu compania SC ELBA COM SRL din Timișoara, Primăria Bistrița va organiza o nouă licitație pentru a găsi o altă companie cu care să încheie un contract de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public din municipiu şi localităţile componente. 

Potrivit primarului Ioan Turc, în acest moment se lucrează la caietul de sarcini pentru organizarea licitației.

Lucrăm la caietul de sarcini pentru reluarea procedurii pentru delegarea serviciului de iluminat public. Dorim să avem raporturi contractuale de lungă durată cu o societate comercială. Țin să aduc aminte că am fost obligați să reziliem contractul încheiat cu Elba din cauza unor vicii majore pe care contractul le avea, în primul rând pe componenta de extindere de rețele. Nu mai intru în amănunte, am discutat la acel moment. Reluăm procedura. De data aceasta sunt optimist. O să mă implic direct pentru ca acest caiet de sarcini să fie conform și procedura să se deruleze în cele mai bune condiții, în așa fel încât intervențiile în situațiile critice să fie rapide și extinderea de rețele să poată fi realizată cât mai repede, mai ales în condițiile în care municipalitatea depune proiecte pentru extindere de rețele pe bani europeni”, a declarat Ioan Turc într-o conferință de presă.

Edilul Bistriței afirmă că avantajul existenței unui serviciu de delegare este că municipalitatea nu mai este obligată să organizeze licitații atunci când execută lucrări de extindere a rețelelor de iluminat de pe străzile din oraș.

”Altminteri, pentru fiecare lot trebuie să faci licitații la care vin diferite societăți comerciale. Unele își fac treaba, altele nu”, a explicat primarul.

În luna august a acestui an, Consiliul Tehnico-Economic din cadrul Primăriei Bistrița a aprobat două proiecte privind creșterea eficienței energetice în infrastructura de iluminat public din municipiu, prin extinderea sistemului de iluminat public și instalarea de corpuri de iluminat cu LED. Cele două proiecte au o valoare totală de peste 6 milioane de lei. Municipalitatea va solicita finanțare printr-un program al Administrației Fondului de Mediu pentru cele două investiții.

În ceea ce privește contractul pe care Primăria Bistrița l-a reziliat cu companiei Elba COM SA din Timișoara, primarul s-a arătat în repetate rânduri nemulțumit de activitatea acestei companii la Bistrița. Ioan Turc explica la acea vreme că lucrurile au mers prost nu doar în ceea ce privește asigurarea funcționării în condiții optime a sistemului de iluminat, ci și în ceea ce privește extinderea și modernizarea acestui sistem.

Primăria Bistrița pregătește două proiecte care vizează extinderea sistemului de iluminat public și instalarea de corpuri de iluminat cu LED pe mai multe străzi din oraș

Primarul Ioan Turc: ”Contractul cu Elba merge prost și pe componenta de extindere și modernizare a sistemului de iluminat public”

 

Primarul Ioan Turc: ”Am ajuns la concluzia că ar fi mai bine să reziliem contractul cu compania ELBA COM SA”

Consiliul Local Bistrița va analiza un proiect privind încetarea contractului încheiat între municipalitate și compania ELBA

46 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.