Primăria Bistrița vrea să aloce mai bine de 200.000 de lei pentru finanțarea unor investiții care vizează Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa

 -  -  1041


Primăria Bistrița intenționează să aloce mai bine de 200.000 de lei pentru finanțarea unor investiții care vizează Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Este vorba despre lucrări de amenajare a unei noi căi de acces la unitatea medicală și a unei parcări.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Bistrița din data de 25 noiembrie figurează un proiect de hotărâre care prevede încheierea unui acord între Consiliul Local Bistrița, Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița și Spitalul Județean de Urgență Bistrița în vederea finanțării celor două investiții.

Potrivit proiectului de hotărâre, din estimările realizate de Direcţia Servicii Publice Bistriţa a reieșit că lucrările necesare pentru amenajarea unei noi căi de acces la spital, din strada 1 Decembrie, şi a unei parcări ar avea un cost estimativ de 208.656 lei.

Această sumă ar urma să fie asigurată din bugetul local al municipiului Bistrița, lucrările de amenajare urmând să fie efectuate de către Direcţia de Servicii Publice. 

Spitalul Județean de Urgență Bistrița ar urma să facă toate demersurile pentru a obţine certificatul de urbanism, proiectul de execuţie, avizele şi acordurile necesare, precum şi autorizaţia de construire pentru realizarea lucrărilor.

Reamintim că, la începutul lunii octombrie, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat că a purtat discuții cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și cu managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, pe tema găsirii unor soluții pentru ca și administrația locală să sprijine financiar cea mai mare unitate medicală din județul Bistrița-Năsăud.

0 notes
166 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *