Primăria Bistrița vrea să cumpere un patinoar sintetic. ”Vom oferi facilități de agrement 12 luni din 12”

 -  -  1032


În proiectul de buget pe anul 2021, Primăria municipiului Bistrița a prevăzut fonduri pentru achiziționarea unui patinoar sintetic, a anunțat primarul Ioan Turc. Acesta ar urma să fie folosit pe tot parcursul anului, investiția ridicându-se la 745.000 de lei, adică aproximativ 150.000 de euro.

”Sunt puține patinoare sintetice în România. Ele există astăzi în câteva mari orașe din România. Cu titlul de exemplu, Timișoara a investit suma de 445.000 lei pentru o suprafață mai mică. Noi ne propunem să investim 745.000 de lei, o sumă aproape dublă, ceea ce cred că va fi suficient ținând cont și de gabaritul celor două orașe. (…) Vom oferi facilități de agrement 12 luni din 12 cu această investiție”, a declarat, luni, într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc.

Sursa citată a adăugat că această investiție se va realiza în anul 2021.

Pe lângă faptul că pot fi folosite pe tot parcursul unui an, specialiștii în domeniu spun că patinoarele sintetice vin și cu alte avantaje față de patinoarele cu gheață, printre care și costurile mici de întreținere.

La nivelul țării, primul patinoar sintetic a fost amenajat în urmă cu mai bine de 10 ani, în Parcul Tineretului din București. În anul 2016, un obiectiv similar a fost inaugurat și la Timișoara.

0 notes
157 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *