Primăria Bistrița vrea să cumpere un teren situat în Viișoara. Care este motivul

 -  - 


Primăria municipiului Bistrița intenționează să cumpere un teren în cartierul Viișoara, un proiect de hotărâre care vizează această achiziție urmând să fie dezbătut în ședința Consiliului Local din 30 septembrie.

În proiectul de hotărâre care va ajunge pe masa consilierilor locali se solicită aprobare pentru ca municipalitatea să participe la o licitație publică organizată de către un executor judecătoresc pentru valorificarea terenului ce aparține unui debitor.

Pe terenul pe care Primăria Bistrița vrea să îl cumpere ar urma să fie amenajate locuințe de necesitate.

Municipiul Bistrița se află într-o continuă extindere, iar numărul locuitorilor crește exponențial. Astfel, în contextul epidemiologic actual, se impun soluții care să asigure existența unor locuințe de necesitate (containere) pentru persoanele aflate în dificultate care necesită urgent o locuință. Terenul prezintă avantajul de a se afla în proximitatea blocurilor de locuințe sociale situate în localitatea componentă Viișoara, strada Speranței. Întrucât terenul face obiectul unei licitații publice, prin proiectul de hotărâre se propune întreprinderea demersurilor legale aferente achiziționării imobilului de către municipiului Bistrița, respectiv aprobarea, prin hotărâre a Consiliului Local, a condițiilor de participare la licitație, a persoanelor mandatate să depună o ofertă de cumpărare, să semneze cererea de participare la licitație, procesul-verbal de adjudecare și orice alte documente necesare, în cadrul procedurii de licitație publică”, se arată în documentația anexată proiectului de hotărâre.

Terenul are o suprafață de 1.000 de metri pătrați, iar accesul la acesta se realizează din strada Speranței, drum care aparține domeniului public al municipiului Bistrița.

Oferta de cumpărare a terenului nu poate depăși suma de 50.000 lei, mai arată municipalitatea.

4 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.