Primăria Bistrița vrea să înlocuiască stâlpii de iluminat și să îngroape rețelele electrice pe mai multe străzi din oraș. Care sunt acestea?

 -  -  1259


 

 

Primăria Bistrița a constatat că în multe zone ale municipiului sistemul de iluminat public este neconform și nu îndeplinește normele europene, motiv pentru care administrația locală a realizat un studiu de fezabilitate privind înlocuirea sistemului de iluminat de pe mai multe străzi din oraș și chiar îngroparea rețelelor electrice.

În acest studiu au fost cuprinse străzile Abatorului, Ion Minulescu, Lupeni, Ion Luca Caragiale, Valeriu Braniște și Moșilor.

În ceea ce privește costurile unei astfel de investiții, aceasta este estimată la 1,5 milioane de lei și prevede:

  • îngroparea rețelelor electrice aeriene pentru iluminatul public;
  • instalarea de stâlpi doar pentru iluminat public;
  • asigurarea unui nivel de iluminat corespunzator normelor in vigoare;
  • ameliorarea securității, siguranței și confortului cetățenilor pe timp de noapte;
  • diminuarea cheltuielilor reale de funcționare a sistemului de iluminat public prin reducerea consumului de energie electrică, reducerea cheltuielilor pentru menținerea sistemului de iluminat public și valorificarea potențialului nocturn al orașului.

Iată ce lucrări sunt propuse pentru fiecare din cele 6 străzi:

Consiliului Local Bistrița se va reuni joi, 31 octombrie, într-o ședință ordinară, pe masa consilierilor aflându-se și proiectul privind aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Îngropare rețele electrice și înlocuire stâlpi de iluminat public pe strazile Abatorului, Ion Minulescu, Lupeni, Ion Luca Caragiale, Valeriu Braniște, Moșilor”.

0 notes
384 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *