Primăria Bistrița vrea să obțină fonduri guvernamentale pentru reabilitarea termică a 22 de blocuri din municipiu. Care sunt acestea

 -  -  1178


Primăria Bistrița face demersuri pentru a obține finanțare guvernamentală pentru reabilitarea unui număr de 22 de blocuri de locuințe din municipiu.

Administrația locală mizează pe obținerea unor fonduri prin intermediul Programului naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, program derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Potrivit primarului Ioan Turc, este vorba despre blocuri care au probleme în ceea ce privește situația juridică și pentru care Primăria Bistrița nu poate obține finanțare europeană.

”Prezent fiind în București, la Ministerul Dezvoltării, am purtat discuții pe marginea intenției municipalității de a atrage bani naționali pentru reabilitarea termică a unui număr de blocuri din municipiul Bistrița, maxim 22 de blocuri. Este vorba despre blocuri care au probleme în ceea ce privește situația juridică, îndeosebi pentru construcții de balcoane făcute la parterul acestor clădiri, majoritatea fără autorizații de construire. În această situație ar fi exclusă obținerea unei finanțări din bani europeni, singura modalitate rămânând aceasta de reabilitate a blocurilor pe componentă națională, prin susținere financiară de la bugetul național și cu o coparticipare a bugetului local și a proprietarilor”, a precizat primarul Ioan Turc într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Bistrița.

Ședința s-a desfășurat joi, edilul Bistriței explicând și necesitatea organizării acesteia în regim de urgență.

Am solicitat ca prin această ședință de Consiliul Local să clarificăm ultimele detalii, în așa fel încât municipiul Bistrița să se afle pe centralizatorul pe care urmează să ajungă pentru semnătura finală și astfel să intrăm în programul Ministerului Dezvoltării”, a mai spus primarul.

Potrivit proiectului dezbătut și aprobat în ședința Consiliului Local Bistrița, administrația locală are în vedere obținerea unor fonduri pentru următoarele blocuri:

0 notes
303 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *