Primăria Bistrița vrea sanie de vară în Complexul Sportiv Polivalent de la Unirea. La ce sumă se ridică investiția

 -  - 


Consiliul Local Bistrița va analiza marți, 31 ianuarie, în ședință ordinară, un proiect de hotărâre care vizează aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Sanie de vară în municipiul Bistrița”.

”Proiectul supus analizei va întregi infrastructura existentă în cadrul Complexului Sportiv Polivalent Unirea din municipiul Bistriţa, compusă din instalaţie de transport pe cablu tip telescaun cu 4 locuri, pârtie de schi în lungime de circa 1.350 m şi instalaţie de producere a zăpezii artificiale, clădire multifuncţională şi utilităţi. De asemenea, va asigura utilizarea acestei infrastructuri şi de către persoanele care vor să desfăşoare activităţi recreative şi de divertisment în cadrul complexului, altele decât practicarea sporturilor de iarnă. Totodată, investiția va duce la ocreştere a atractivităţii zonei în perioada de vară. Obiectivul general al proiectului propus îl constituie extinderea infrastructurii pentru turismul de agrement la nivelul municipiului Bistriţa, iar obiectivul specific al proiectului constă în realizarea unei instalaţii tip sanie de vară ce va diversifica activitatea din cadrul Complexului Sportiv Polivalent Unirea, astfel încât întregul obiectiv să răspundă normelor tehnice, de securitate şi de protecţia mediului şi să satisfacă necesităţile celor care vor să–şi petreacă timpul liber în municipiul Bistriţa. Instalația propusă va avea o lungime pe partea de urcare de 1.150 m, respectiv de 2.640 m pe traseul de coborâre”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi analizat de Consiliul Local Bistrița.

Potrivit municipalității, valoarea totală a investiției este de circa 29,2 milioane de lei.  Sursele de finanțare identificate pentru realizarea obiectivului sunt: bugetul de stat, bugetul local și alte fonduri legal constituite cu aceasta destinație, potrivit legii.

Reprezentanții Primăriei Bistrița cred că investiția va contribui la creşterea atractivităţii municipiului Bistriţa ca zonă turistică, prin deschiderea unor oportunităţi inedite de agrement şi de petrecere a timpului liber.

Vizualizări 544 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.