Primăria Mărişelu, obligată să ecologizeze malul stâng al râului Șieu. În zonă au fost depozitate ilegal deșeuri

 -  -  2949Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Someş-Tisa a obligat Primăria comunei Marişelu să ecologizeze malul stâng al râului Șieu, asta deoarece în acea zonă au fost descoperite deșeuri depozitate ilegal. Termenul până la care Primăria Mărișelu trebuie să curețe zona este 18 septembrie.

Într-un comunicat de presă, Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Someş-Tisa precizează că s-a autosesizat în urma unor informaţii apărute în spațiul public cu privire la depozitarea ilegală a deşeurilor pe malul stâng al râului Şieu.

”Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud s-au deplasat imediat la faţa locului, în data de 16 septembrie 2020. La data controlului, depozitul de diverse deşeuri prezenta urme de incendiere. Reprezentanţii comunei Mărişelu au declarat că nu au avut cunoştinţă de existenţa depozitului neconform. De altfel, zona este greu accesibilă, pe un drum agricol, printre culturi de porumb. Inspectorii din cadrul instituţiei noastre au dispus Primăriei Marişelu ecologizarea perimetrului în regim de urgenţă, termenul impus fiind 18 septembrie”, se arată în comunicatul ABA Someș-Tisa.

De asemenea, ABA Someș-Tisa amintește Primăriei Mărişelu că are obligaţia de a salubriza în mod constant cursurile de apă de pe raza unității administrativ-teritoriale.

Situția cu privire la depozitarea ilegală a unor deșeuri pe malul stâng al râului Șieu a fost scoasă la iveală de reprezentanții Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării Bistrița-Năsăud, ai Grupului de inițiativă locală KILOMETRUL ALBASTRU Bistrița-Năsăud, dar și ai Partidului Verde Bistrița-Năsăud. Aceștia au transmis mai multor instituții ale statului o petiție în care au prezentat această situație și au solicitat luarea unor măsuri urgente.

În atenția,Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate – președinte Adi CROITORU Instituția Prefectului…

Publicată de Cristian Țetcu pe Marţi, 15 septembrie 2020
2 notes
74 views
bookmark icon

One thought on “Primăria Mărişelu, obligată să ecologizeze malul stâng al râului Șieu. În zonă au fost depozitate ilegal deșeuri

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *