Primăria trece în era digitală! Autorizația de trecere pentru mașinile peste 2.5 tone se poate achita on-line! Vezi care sunt pașii!

Achitarea taxei şi obţinerea autorizaţiilor de liberă trecere pentru circulaţia autovehiculelor de peste 2,5 tone pe străzile municipiului Bistriţa se poate face online!

În link-ul de mai jos, puteți vedea care sunt pașii de obținere a informațiilor. Practic, se accesează site-ul Primăriei Bistrița, secțiunea servicii on-line și astel se poate achita taxa pentru autorizația de acces a mașinilor peste 2.5 tone.

Platfoma Primăriei este în plin proces de dezvoltare iar cetățenii pot obține date despre: parcări on-line, bugetare participativă, consultări sondaje, depunere petiții on-line, programări acte de identitate sau radiere vehicule.

Procesul de digitalizare îmbunătățește serviciile oferite de administrația locală dar în același timp oferă cetățenilor posibilitatea de a adresa petiții on-line, evitând deplasarea la ghișeu!

De asemenea, taxa poate fi achitată la ghişeele Primăriei Bistriţa sau prin intermediul portalului ghişeul.ro.Taxa pe zi (24 h) pentru eliberarea autorizaţiei de liberă trecere în zona A şi B din municipiul Bistriţa, pentru vehiculele de peste 2,5 tone, în valoare de 50 de lei, se poate achita la ghişeul Direcţiei Venituri din str. Alexandru Odobescu nr. 17 sau la ghişeul de la Registratura Generală a Primăriei municipiului Bistriţa din str. Gheorghe Şincai nr. 2.

Conform HCL nr. 61 / 26.06.2014, în Bistriţa sunt delimitate două zone în care circulaţia este admisă numai pentru posesorii de autorizaţii de liberă trecere:

– în zona A: delimitată de străzile Bistricioarei – Vasile Conta – Parcului – Alexandru Odobescu – Gheorghe Şincai – Dornei, circulaţia este permisă autovehiculelor şi ansamblurilor de vehicule cu masa maximă total autorizată mai mare de 2,5 tone, doar pentru posesorii de autorizaţii de liberă trecere;

– în zona B: delimitată de străzile Armoniei – Simfoniei – I. Perlea – Calea Clujului – Sigmirului – Industriei – Pasaj subteran – Arţarilor – Romană – Zefirului – Subcetate – Drumul Cetăţii – Simion Mândrescu – str. Lucian Blaga – Calea Moldovei – Avram Iancu – Constantin Roman Vivu – I. Minulescu – Vasile Conta – Parcului – I. Raţiu – Simion Bărnuţiu – P. Maior – Libertăţii, circulaţia este permisă pentru autoutilitare şi ansambluri de vehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, doar pentru posesorii de autorizaţii de liberă trecere.

Accesul mijloacelor de transport mărfuri pe Calea Clujului, Drumul Cetăţii, str. Simion Mândrescu, str. Lucian Blaga, str. Sigmirului până la intersecţia cu str. Industriei, str. Industriei, str. Tărpiului până la intersecţia cu str. Industriei, str. Dimitrie Cantemir, str. Romană, str. Zefirului, str. Subcetate până la intersecţia cu str. Zefirului, este permis fără autorizaţie de liber acces.

Textul integral al HCL nr. 61 / 26.06.2014 poate fi accesat pe site-ul Primăriei municipiului Bistriţa, secţiunea Consiliul Local / Hotărâri Consiliul Local / anul 2014 / Nr. 61: http://www.primariabistrita.ro/templateweb/2014/hotarari.nsf/Hotarari/318591DBF4CE5FDCC2257D160047A92F?OpenDocument