Primarii Ioan Turc și Emil Boc au pus bazele unui parteneriat între municipiile Bistrița și Cluj-Napoca

 -  -  11213


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a avut, marți, o întâlnire cu omologul său de la Cluj-Napoca – Emil Boc, în urma acesteia fiind puse bazele unui parteneriat instituțional între cele două municipii.

”Acest parteneriat va include un schimb de bune practici în domenii multiple, cum ar fi urbanism, digitalizare, dar și măsuri pe componenta socială sau în segmentul infrastructurii. În acest context, am discutat și despre importanța strategică a unui drum rapid care să lege Bistrița de Cluj. I-am transmis primarului Emil Boc că, din punctul meu de vedere, soluția pentru urgentarea realizării acestui drum este un acord între UAT-urile interesate, pe modelul construirii drumului expres Oradea – Arad. Am precizat că, pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Bistrița, am semnat deja un acord cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Am argumentat că un culoar de mobilitate între cele două municipii reședință de județ reprezintă o prioritate și e de natură să influențeze favorabil dezvoltarea economică a întregii zone, fapt cu care domnul primar Boc a fost perfect de acord”, a precizat primarul Ioan Turc după întâlnire.

De asemenea, cei doi primari au vorbit și despre intenția Primăriei Bistrița de a investi în zona educațională, mai ales pe palierul învățământului superior.

”În acest sens, i-am solicitat sprijin domnului Emil Boc, având în vedere și calitatea sa de cadru universitar, pentru a putea fi realizate viitoare acorduri cu instituții de învățământ superior clujene pentru extinderea ofertei educative”, a mai precizat Turc.

La finalul întrevederii, primarul Ioan Turc i-a lansat primarului Emil Boc invitația de a veni la Bistrița, pentru a aprofunda împreună aspecte ale parteneriatului pe care l-au inițiat astăzi.

Reamintim că consiliile județene Cluj și Bistrița-Năsăud au anunțat că vor încheia un acord pentru realizarea drumului expres Cluj-Bistrița.

1 notes
338 views
bookmark icon

One thought on “Primarii Ioan Turc și Emil Boc au pus bazele unui parteneriat între municipiile Bistrița și Cluj-Napoca

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *