Primăriile din Bistrița-Năsăud primesc peste 2 milioane lei din valorificarea deşeurilor colectate selectiv

 -  - 


Cele 62 de primării din judeţul Bistriţa-Năsăud vor primi peste 2 milioane de lei de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deşeuri, sumă rezultată în urma valorificării deşeurilor colectate selectiv în acest an.

”Peste 2.000.000 lei se vor întoarce către toate comunitățile din județul nostru – bani obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile din acest an! Sumele pe care le vom vira primăriilor sunt cu 45 % mai mari față de cele virate de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud anul trecut. Din acești bani, primăriile din județ vor putea acoperi o parte din costurile serviciilor de salubritate”, a transmis instituția, într-o postare pe o rețea de socializare.

Potrivit ADI Deșeuri, procentul deșeurilor reciclabile care pot fi valorificate a crescut semnificativ în județ.

Cu toate că am început colectare la poarta casei pe 4 fracții distincte doar în luna iunie a acestui an, procentul deșeurilor reciclabile valorificabile a crescut semnificativ și a generat venituri mai mari din valorificarea acestor deșeuri. ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a valorificat prin vânzare către reciclatori cu 1.000 de tone de deșeuri reciclabile mai mult decât anul trecut. Valoarea totală obținută de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud din vânzarea deșeurilor reciclabile se apropie de 3.000.000 lei, iar după plata impozitului pe profit și a TVA-ului aferent, valoarea rămasă va fi distribuită procentual primăriilor, în funcție de cantitățile de deșeuri reciclabile colectate de fiecare unitate administrativ-teritorială în parte”, completează ADI Deșeuri.

Eforturile de a îmbunătăți modul de gestionare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud continuă, iar specialiștii în acest domeniu spun că populația județului a început să conștientizeze importanța colectării selective și să separe mai corect deșeurile în propria gospodărie.

Vizualizări 104 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.