Primarul Crețu: ”Apreciez că localitatea componentă Slătinița va avea și apă și canalizare în anul 2021!”

 -  -  131840


 

Bistrițenii din localitatea Slătinița ar putea avea sisteme de alimentare cu apă potabilă și canalizare abia în anul 2021. Declarația îi aparține primarului municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, care susține că administrația locală intenționează să acceseze fonduri europene pentru a amenaja o stație de epurare și o rețea de canalizare în Slătinița. În acest sens, Primăria Bistrița a întocmit un proiect pe care l-a depus în vederea obținerii de finanțare, valoarea acestuia fiind de 4,5 milioane de lei. În momentul de față proiectul se află în faza de evaluare, iar Primăria Bistrița are speranțe că va reuși să obțină fonduri pentru această investiție. În ceea ce privește rețeaua de alimentare cu apă potabilă, primarul Crețu spune că aceasta este prinsă în Master Planul Aquabis.

Vrem să amenajăm o stație de epurare și rețele de canalizare. Discutăm de stație de epurare și rețele de canalizare pentru că rețeaua de apă este în Master Planul Aquabis. Lucrările vor începe anul viitor pentru rețeaua de apă și tot atunci vom începe și noi construcția la stația de epurare și la canalizare, astfel încât să le finalizăm deodată. Eu apreciez că în anul 2021 Slătinița va avea și apă și canalizare”, a declarat Crețu.

De asemenea, pentru localitatea Slătinița mai sunt prevăzute cțteva investiții care se vor derula cu fonduri europene. Este vorba despre un proiect privind reabilitarea și extinderea căminului cultural (în valoare de 3 milioane de lei, aflat în faza de precontractare), dar și despre un proiect de reamenajare a zonei centrale, inclusiv teren de sport (în valoare de 2 milioane de lei, aflat în faza de precontractare).

Toate aceste proiecte au fost depuse spre finanțate prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

13 bookmark
1 notes
565 views
bookmark icon

One thought on “Primarul Crețu: ”Apreciez că localitatea componentă Slătinița va avea și apă și canalizare în anul 2021!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.