Primarul din Runcu Salvei, Anchidim Pavelea, nemulțumit că i-a fost repartizată suma de doar 37.000 de lei. ”Conducerea PSD vrea să se desființeze comuna!”

 -  -  13


 

 

Primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea, a participat la o conferință de presă organizată de Partidul Național Liberal Bistrița-Năsăud, prilej cu care a vorbit despre unul dintre cele mai recente proiecte adoptate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, cel privind repartizarea sumei de 5,8 milioane de lei către unitățile administrativ – teritoriale din județ (subiect prezentat de Ziar de Bistrița AICI).

Primarul Anchidim Pavelea s-a arătat nemulțumit de suma care i-a fost repartizată, respectiv 37.000 de lei, explicând că au existat comune cu primari de altă culoare politică care au primit câte 200.000 de lei (Teaca), 300.000 de lei (Maieru) sau chiar 350.000 de lei (Tiha Bârgăului).

Prin luna aprilie, când s-a făcut bugetul eu am primit cea mai mică sumă din țară. Am avut cel mai mic buget din țară, deși legea bugetului spune destul de clar că orice unitate administrativ-teritorială, pentru a funcționa, ar trebui să primească de la bugetul de stat două milioane de lei. Dar tovarășii ăștia care sunt acum la conducere nu știu calcula. Eu am primit 1,1 milioane lei și acum am mai primit 37.000 de lei. E o bătaie de joc!”, a spus primarul.

În plus, acesta acuză administrația județeană că ar dori desființarea comunei. ”Din informațiile pe care le dețin, conducerea PSD spunea că vrea cu dinadinsul să desființeze comuna Runcu Salvei. Eu le spun clar, în față, nu voi ați înființat comuna Runcu Salvei și nici voi nu o să o desființați. Sută la sută, vă garantez eu. Dacă ați vrut să o desființați de ce nu ați făcut reformă administrativ – teritorială sau reorganizare de comună, dar nu așa că nu aveți voturi și că nu ați avut niciodată primar PSD aici”, a mai adăugat primarul, într-o conferință de presă.

Referitor la sumele alocate comunei Runcu Salvei, primarul a adăugat că acești bani nu sunt suficienți pentru a asigura toate sectoarele, atât cel privind funcționarea, cât și cel investițional și de dezvoltare.

Anchidim Pavelea a mai completat că a fost nevoit să taie bani de la secțiunea dezvoltare pentru a plăti drepturile persoanelor cu handicap. ”Am luat bani din buget ca să îi plătesc. Nu pot lăsa oamenii fără acești bani. Am tăiat de la investiții. (…) Tot PSD i-a pus pe capul nostru și pe acești oameni. Înainte primeam bani de la buget pentru ei, dar acum nu. Ne-au tăiat bugetul și ne-au dat și persoanele cu handicap”, a spus primarul din Runcu Salvei.

Întrebați dacă mai sunt primari liberali în județ care au semnalat că nu le ajung banii pentru plata persoanelor cu handicap, liderii PNL Bistrița-Năsăud au afirmat că din discuțiile purtate reiese că există acest risc în comuna Feldru, unde dacă nu se vor găsi soluții oamenii ar putea să rămână fără bani pentru plata acestor drepturi.

13 bookmark
0 notes
594 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.