Primarul din Șieuț, nemulțumit de lucrările de stabilizare a albiei râului Șieu. Prefectul și specialiști ai Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, în control

 -  -  11788


Primăria comunei Șieuț a făcut o sesizare către Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud cu privire la obiectivul de investiții ”Înlăturarea efectelor produse de inundații prin măsuri de stabilizare a albiei râului Șieu, la Șieuț, județul Bistrița-Năsăud”. 

Aceste lucrări sunt efectuate din fonduri guvernamentale, finanțate de la Ministerul Mediului, prin Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa. Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud susține că primarul comunei Șieuț, Ioan Dedean, consideră că lucrările efectuate până în prezent au calitate scăzută, comparativ cu alte lucrări similare de pe râul Șieu, executate de alte firme.

Drept urmare, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, împreună cu directorul ABA Someș-Tisa, ing. Ioana Diaconescu, directorul tehnic Dezvoltare -Investiții al Aba Someș-Tisa, ing. Bogdan Perta, și directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor, ing Ștefan Rus, au efectuat o vizită în teren pentru a verifica și evalua lucrările pe albiile râului Șieu.

”Zona cu nereguli semnalată de Primăria Șieuț a fost identificată, iar lucrările neconforme cu standardele prevăzute vor fi refăcute, conform angajamentului luat de directorul ABA Someș-Tisa”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Recent, într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud, directorul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST), ing. Ioana Diaconescu, a prezent stadiul lucrărilor efectuate pe mai multe cursuri de apă din județ, lucrări care au fost necesare în urma fenomenelor hidrometeorologice din vara acestui an, printre acestea numărându-se și cele de la Șieuț. La acea vreme, directorul ABA Someș – Tisa a mai precizat că tot la Șieuț, din cauza săpăturilor a fost afectat drumul, acesta urmând să fie refăcut.

În cele mai multe cazuri, lucrările sunt finalizate în totalitate. Despre acest subiect, Ziar de Bistrița a mai prezentat:

Situația lucrărilor pe cursurile de apă din Bistrița-Năsăud. Noutăți și despre acumularea Colibița

 

1 notes
913 views
bookmark icon

One thought on “Primarul din Șieuț, nemulțumit de lucrările de stabilizare a albiei râului Șieu. Prefectul și specialiști ai Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, în control

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *