Primarul din Sîngeorz-Băi a contestat în instanță decizia organizării unui referendum pentru demiterea sa

 -  -  1008


Încă din toamna anului trecut, la nivelul județului Bistrița-Năsăud s-a constituit o comisie pentru coordonarea activităţilor de organizare și desfășurare a unui referendum local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău. Asta după ce au fost adunate aproximativ 3.000 de semnături ale locuitorilor orașului care ar fi nemulțumiți de activitatea din primul an de mandat a primarului în funcție.

Traian Ogâgău nu este de acord cu organizarea unui astfel de referendum, motiv pentru care a contestat decizia Prefecturii județului Bistriţa-Năsăud de a demara o astfel de acțiune, iar acum așteaptă o decizie din parte instanței în acest sens.

”Am contestat ordinul prefectului de a constitui acea comisie. Am contestat și deciziile comisiei. În opinia mea nu există niciun motiv plauzibil pentru a face un referendum de demitere a primarului” a declarat Traian Ogâgău într-o conferință de presă.

Primarul orașului-stațiune a mai adăugat că i s-a cerut de către comisia  de organizare a referendumului să aloce bani din bugetul local pentru organizarea referendumului. Este vorba despre circa 75.000 de lei, sumă despre care spune că reprezintă aproximativ doi la sută din veniturile proprii anuale ale administraţiei locale.

0 notes
133 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *