Social

Primarul Ioan Turc: 23 de locuri de joacă din Bistrița sunt în curs de modernizare

 -  - 


Un număr de 23 de locuri de joacă din municipiul Bistrița sunt în curs de modernizare, spune primarul Ioan Turc. În unele dintre acestea au fost înlocuite deja echipamentele destinate copiilor, urmând ca anul viitor să fie turnat și un covor de tartan. 

”Recent, în cartierul Subcetate, a fost finalizat un nou loc de joacă. Urmează să modernizăm – studiul de fezabilitate este gata – locul de joacă de pe strada Crinilor. Un alt loc de joacă modernizat va fi pe strada Octavian Goga. Suntem în curs de modernizare a 23 de locuri de joacă, acolo un s-au montat piese noi și unde anul viitor va fi pus și covor de tartan. Țin să menționez faptul că, prin discuții fructuoase cu mediul de afaceri, un parteneriat între Primăria Bistrița și mediul de afaceri, în aceste parcuri va fi montat și mobilier smart. Cele 23 de spații de joacă sunt pe Aleea Arțarilor, Aleea Plopilor, Aleea Tihuța, Alea Trandafirilor, Zambilelor, Dragoș Vodă, Intrarea Muncelului, Aleea Privighetorilor, în Sărata, Valea Căstăilor, Libertății și așa mai departe. Locuri noi de joacă în curs de amenajare sunt și în Sigmir, Ghinda și Parcul Regele Mihai I al României. Urmează anul viitor să punem covor de tartan”, a declarat primarul Ioan Turc.

Primarul a reamintit că, anul acesta, municipalitatea a cumpărat o trambulină și un trenuleț electric, care au atras mii de copii.

În ceea ce privește trenulețul electric, primarul a spus că acesta va funcționa din nou.

”Peste 7.000 de copii s-au bucurat de plimbări cu trenulețul electric și au fost parcurși peste 2.000 de km. Trenulețul își va relua itinerariul. Să nu creadă nimeni cumva că plec urechea la unii sfătuitori care îmi spun că mai bine nu”, a adăugat Ioan Turc.

Tot pe componenta de agrement, edilul Bistriței a reamintit și de circuitul de pumtrack, care a fost mutat recent din zona Hotelului Metropolis, dar și de patinoarul sintetic.

”El este amplasat pe strada Grănicerilor, pe zona poligonului, înspre punte. Anul viitor vom face alte investiții pentru a întregi piesele achiziționate deja. Am achiziționat și un patinoar sintetic, cel mai mare patinoar sintetic din țară. El va fi deschis în curând și va funcționa 12 luni din 12. Nu am avut o soluție în ceea ce privește terenul, dar locația pe care l-am amplasat este una pe termen lung. Poate fi folosit pentru patinaj, oferă o alunecare de aproximativ 70 – 75% din alunecarea pe care o conferă gheața artificială și poate fi folosit și de rolleri. Vom face câteva demonstrații în curând”, a mai spus Ioan Turc.

95 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.