Primarul Ioan Turc a dat dispoziție ca ornamentele de Crăciun neconforme să fie ridicate de pe domeniul public și casate

 -  -  11128


Ornamentele de Crăciun amplasate de Primăria Bistrița în mai multe zone din municipiu au stârnit un val de reacții în spațiul public, mai multe persoane reclamând faptul că acestea nu au fost evaluate din punct de vedere tehnic înainte de a fi montate pe domeniul public.

Printre cei nemulțumiți de piesele cu care Primăria Bistrița a ales să decoreze orașul s-a numărat și consilierul PSD Augusta Săsărman.

Dată fiind această situație, în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița, consilierul PSD a cerut explicații primarului Ioan Turc.

Doresc să știu dacă domnul primar a verificat starea tehnică a ornamentelor de Crăciun din anii precedenți înainte de a le amplasa pe domeniul public”, a spus Augusta Săsărman.

La solicitarea consilierului PSD, primarul Ioan Turc a venit cu un răspuns: ”Anul acesta am mers pe ideea de a orna orașul altfel, adică mai frumos, încercând sau intenționând să-i surprindem pe oameni cu soluții pe care le agreeze și care să le facă plăcere. De aceea, pe lângă piesele pe care le avem în proprietate și care au fost depozitate de către Direcția de Servicii Publice, am angajat și cheltuieli pentru închirierea unor piese noi. Din păcate, au fost puse pe domeniul public anumite obiecte decorative care nu aveau ce căuta acolo. Am sesizat și eu acest lucru și am solicitat celor de la DSP să le ridice de îndată. Mai mult decât atât, am cerut ca ele să fie casate pentru că nu mai au ce căuta în depozitele noastre, ocupă spațiu degeaba”, a răspuns primarul Ioan Turc.

Pentru iluminatul festiv din perioada sărbătorilor de iarnă, municipalitatea a alocat anul acesta un buget de circa 400.000 de lei, dublu față de anul trecut.

1 notes
253 views
bookmark icon

One thought on “Primarul Ioan Turc a dat dispoziție ca ornamentele de Crăciun neconforme să fie ridicate de pe domeniul public și casate

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *