Primarul Ioan Turc: ”Am ajuns la concluzia că ar fi mai bine să reziliem contractul cu compania ELBA COM SA”

 -  -  1597


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, care a declarat în nenumărate rânduri că este nemulțumit de activitatea companiei ELBA COM SA, a ajuns la concluzia că cea mai bună soluție pentru a pune capăt acestei situații este aceea de a rezilia contractul cu societatea comercială din Timișoara.

În ultima ședință ordinară a Consiliului Local Bistrița din acest an, primarul Ioan Turc a explicat și care sunt motivele pentru care este decis să rezilieze contractul cu această companie.

Am spus-o și o mai spun și acum. Avem o problemă cu ELBA COM – societatea care a câștigat procedura pentru delegarea serviciului de iluminat public. În urma discuției pe care am avut-o cu o delegație a ELBA COM, condusă de directorul general al acestei societăți, am ajuns la concluzia – și sper că nu vom avea sincope – că cel mai bine pentru toată lumea ar fi să reziliem de comun acord contractul cu această societate. Din păcate, partea de extindere și de modernizare de rețele pe care dânșii au asimilat-o unor lucrări de extindere făcute pe soluție aeriană nu poate fi acceptată de municipalitate. Nu pot fi de acord ca în oraș, în condițiile în care avem un plan de îngropare a rețelelor existente – să extindem rețeaua de iluminat public pe soluție aeriană. De asemenea, nu sunt de acord ca municipalitatea să plătească către ELBA COM un tarif pentru extinderea de rețele electrice mai mare decât tariful cu care au venit la licitație celelalte două societăți comerciale care au fost în competiție cu ELBA. Din punct de vedere juridic, eu apreciez că avem de-a face cu un dol și m-am exprimat în consecință. Sper că domnul director general și board-ul ELBA COM vor înțelege mesajul meu și vom rezilia contractul în cel mai scurt timp”, a spus primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței a completat că municipalitatea va păstra totuși o parte din serviciile companiei.

”Vom rămâne într-un raport contractual pe partea de mentenanță și de intervenție cu ELBA COM, dar pe partea de extinderi de rețele nu, pentru că, repet, nu putem plăti cât solicită dânșii, asta pe de o parte. Pe de altă parte, ei nu pot să ne facă aceste lucrări pe varianta îngropată cu prețul pe care l-au propus pentru soluția aeriană, soluție inacceptabilă pentru municipalitate”, a încheiat Ioan Turc.

Contractul cu compania ELBA COM SA Timișoara a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani, această companie având sarcina de a gestiona serviciul de iluminat public în municipiul Bistrița. Prin contractul semnat cu administrația locală, compania s-a angajat că va desfășura activitățile de mentenanță, extindere și modernizare a rețelei existente de iluminat public. De curând, municipalitatea a înființat și o linie telefonică de tip Tel Verde (0800 500 072) unde cetățenii pot suna și pot sesiza problemele privind iluminatul public de pe raza orașului Bistrița și localităților componente. 

0 notes
722 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *