Primarul Ioan Turc anunță că va menține subvenția din bugetul local pentru taxa de salubritate și în 2021

 -  -  1073


Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că administrația locală intenționează să mențină taxa de salubritate la nivelul celei de anul trecut, urmând ca această taxă să fie subvenționată și în 2021 din bugetul local. Însă, cu toate acestea, municipalitatea va gândi un sistem prin care subvenţia să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie de ea.

Subvenția pentru taxa de salubritate rămâne la fel ca anul trecut. Acest lucru nu înseamnă că pe parcursul acestui an nu vom gândi un sistem prin care subvenţia să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie de ea. Nu cred că un om sau o familie cu venituri foarte mari are nevoie de protecţie prin intermediul subvenţiei pentru taxa de salubritate, dar pentru faptul că timpul a fost restrâns şi pentru că un asemenea studiu este cât se poate de serios, am spus să avem la dispoziţie un an în care să gândim toată filozofia de taxe şi impozite pe care Primăria municipiului Bistriţa o va avea în perioada următoare, iar componenta legată de taxa de salubrizare va fi parte a aceastei analize”, a explicat Ioan Turc.

Reamintim că, anul trecut, la propunerea fostului viceprimar Cristian Niculae, Consiliul Local Bistrița a adoptat o hotărâre prin care s-a aprobat subvenționarea taxei de salubrizare din bugetul local, astfel încât cetățenii să plătească 6,6 lei/persoană/lună în loc de 11,5 lei/persoană/lună. Astfel, subvenția acordată era de 4,9 lei/persoană/lună.

Anul trecut, din bugetul local al municipiului Bistrița s-a alocat suma de circa 2,7 milioane de lei pentru subvenționarea taxei de salubritate.

În ceea ce privește curățenia în oraș, primarul Ioan Turc a completat că s-a observat o îmbunătățire a serviciului de salubritate, dar există în continuare probleme în zona platformelor de colectare.

”Bistrițenii au observat o îmbunătățire a serviciului de curățenie (…), dar în continuare avem foarte mari probleme în ceea ce privește gestionarea platformelor de gunoi. Din acest punct de vedere, noi căutăm soluțiile cele mai bune pentru a ieși din impas. Partea de colectare selectivă este absolut nesatisfăcătoare și pot să vă spun că într-un termen scurt vom merge pe o anumită soluție pe care o vom face publică”, a adăugat primarul.

0 notes
198 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *