Primarul Ioan Turc: Apreciez că nu are ce să caute politica în activitatea administrativă

 -  -  27


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, consideră că politica nu are ce căuta în activitatea administrativă și, în opinia sa, este esențial ca instituțiile să colaboreze între ele și să lucreze în interesul cetățenilor.

Am ales, conform propriilor mele convingeri, ca relaţia instituţională cu Consiliul Judeţean să fie una cât se poate de bună, optimă. Nu mă interesează aspectele de natură politică. Apreciez că nu are ce să caute politica, chiar dacă unii se supără, în activitatea administrativă. În anumite perioade, țara aceasta a bătut pasul pe loc din multe puncte de vedere și asta din pricina măcinărilor politice, a luptelor politice. Se fac alegeri, sunt oameni care vin cu un mandat primit de la oameni, iar datoria lor este să conlucreze în aşa fel încât atunci când fac descărcare de gestiune să aibă ce spune. Nu pe contre, nu pe argumente abstracte, nu pe scuze, din punctul meu de vedere de multe ori lamentabile. Muncim bine, colaborăm bine, municipalitatea susţine toate proiectele importante începute de Consiliul Judeţean în oraş şi le dezvoltă. Și pe componenta de Învăţământ, şi pe cea de Sănătate, întotdeauna am răspuns corect, poate mai bine decât în perioada anterioară. Asta se va întâmpla şi în continuare. Este esențial să lucrăm în interesul oamenilor”, a spus primarul loan Turc, vineri, în intervenția pe care a avut-o în timpul ședinței festive a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Edilul Bistriței s-a adresat și primarilor prezenți la evenimentul organizat cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la constituirea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și i-a felicitat pentru că au gestionat activitatea unităților administrativ-teritoriale pe care le reprezintă.

Fără activitatea dumneavoastră, oricât de multe lucruri ar face Guvernul, oricât de mult s-ar implica Consiliul Județean, nu s-ar face mare lucru. Să punem cu toții osul la treabă, să fim serioși și rezultatele vor veni. Creșterea standardului de viață al oamenilor, creșterea calității vieții oamenilor din județul Bistrița-Năsăud cred că trebuie să fie principala preocupare în perioada următoare”, a mai spus Ioan Turc.

La rândul său, preşedintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a salutat decizia primarului Ioan Turc de a nu implica politica în actul administrativ.

Am făcut acelaşi lucru în urmă cu zece ani și ceea ce se vede că s-a realizat se datorează acestei decizii. Vă mulţumesc pentru colaborare şi sprijin şi vă asigur şi eu de toată colaborarea şi sprijinul nostru, al tuturor celor care suntem parte a Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud”, a adăugat Emil Radu Moldovan.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.