Consilierul PMP Oana Săcălean a vrut să afle în ce stadiu e procedura cu privire la efectuarea unui audit extern la Primăria Bistrița. Ce a răspuns primarul Ioan Turc

 -  -  972


În ședința Consiliului Local Bistrița din 25 februarie, consilierul PMP Oana Săcălean i-a solicitat primarului Ioan Turc să precizeze care este stadiul procedurii privind achiziția unor servicii de auditare externă la Primăria Bistrița. Primarul nu a oferit un răspuns cu privire la auditul extern anunțat, ci a vorbit despre un alt audit, unul care se derulează la nivel intern.

”Care este stadiul auditului extern la Primăria Bistrița?”, a întrebat consilierul Oana Săcălean.

”Stimată doamnă consilier, nu derulăm un audit extern, derulăm doar un audit intern, pentru a obține un răspuns pe care îl așteptăm și noi și opinia publică în legătură că existența mai multor variante de PUG, de UTR-uri. Astăzi (n.r. – joi) a fost termenul limită pentru depunerea raportului de audit. Doamna șef de serviciu Zamfira Mureșan, din cauza unor probleme de natură medicală, astăzi a lipsit, de aceea, discuția o vom face mâine dimineață. În funcție de concluziile raportului, voi anunța și alte măsuri care să limpezească situația. Zilele trecute, într-o ședință cu colegii din urbanism, am solicitat o analiză comparativă a tuturor UTR-urilor pe surse, adică de la 1 la 42, să compare și să îmi facă un raport pe fiecare UTR în parte, în ceea ce privește sursele, menționez arhiva, DVD-udul martor, site-ul, CD-ul care a fost înmânat celor în drept. Bineînțeles, dumneavoastră și opinia publică veți fi ținuți la curent”, a răspuns primarul Ioan Turc.

Reamintim că Primăria Bistrița a contractat serviciile de auditare externă, însă, după ce primarul Ioan Turc a constatat că administratoarea companiei care ar fi trebuit să efectueze acest audit are probleme penale, contractul a fost revocat. Primarul a anunțat că procedura pentru identificarea unei alte companii care să efectueze acest audit va fi reluată, dar până acum nu s-au mai făcut declarații pe această temă.

0 notes
97 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *