Primarul Ioan Turc, după furtuna de ieri: ”E nevoie de o determinare corectă a stării de sănătate a copacilor din oraș, dar și de rezolvarea problemei acoperișurilor construite prost și fără autorizație”

 -  -  21357


Furtuna care s-a abătut sâmbătă seara asupra județului Bistrița-Năsăud a produs pagube în mai multe localități, inclusiv în municipiul Bistrița, unde mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic și acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița și cei ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au muncit ore în șir pentru înlăturarea efectelor furtunii.

Probleme au fost pe Bulevardul Republicii, strada Petre Ispirescu și Parcul Municipal, unde mai mulți copaci au căzut pe carosabil. De asemenea, acoperișul unui bloc de pe strada Locotenent Călin a fost smuls de vânt. Probleme cu energia electrică au fost înregistrate în cartierul Unirea și în mai multe zone din oraș.

Potrivit primarului Ioan Turc, pe parcursul nopții, aleea principală din Parcul Municipal a fost degajată de resturi ale unui copacul rupt, în vreme ce echipajele de intervenție au muncit pentru reluarea furnizării energiei electrice pentru consumatorii casnici și pentru iluminatul public în zonele afectate.

”E nevoie de o determinare corectă a stării de sănătate a copacilor din oraș, dar și de rezolvarea problemei acoperișurilor construite prost și, în cele mai multe situații, fără autorizație! Trebuie să ne pregătim pentru situații critice cât mai bine posibil! Îi felicit pe toti cei care și-au făcut datoria: voluntarii SVSU, angajații ISU, lucrătorii Poliției naționale, locale și ai Primăriei Bistrița!”, a spus primarul Ioan Turc.

2 notes
482 views
bookmark icon

One thought on “Primarul Ioan Turc, după furtuna de ieri: ”E nevoie de o determinare corectă a stării de sănătate a copacilor din oraș, dar și de rezolvarea problemei acoperișurilor construite prost și fără autorizație”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *