Din Bistrita

Primarul Ioan Turc: Extindem sistemul de management al traficului în municipiul Bistrița!

 -  - 


Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Primăria Bistrița a obținut finanțare pentru un proiect care prevede extinderea sistemului de management al traficului în municipiu, valoarea totală a acestuia fiind mai mare de un milion de euro.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea capacității administrației publice de a gestiona traficul la nivel local, precum și creșterea atractivității serviciilor de transport public în detrimentul autovehiculului personal”, explică primarul Bistriței, Ioan Turc.

În cadrul acestuia, se vor achiziționa echipamente care permit interoperabilitatea cu sistemul de management al traficului ce va fi implementat prin cele două proiecte aflate în curs de execuție prin POR 2014-2020, Linia Verde și Reconfigurarea axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, cu rolul de a-l completa.

”Propunerea continuă abordarea folosită până acum în municipiu, de a permite dirijarea circulației prin intermediul sensurilor giratorii și nu propune modificarea sau remodelarea intersecțiilor în care au fost amenajate girații. Propunerea implică asigurarea posibilității de acordare a priorității de trecere pentru vehiculele de transport public local prin sensurile giratorii”, adaugă primarul.

Pentru extinderea sistemului inteligent de prioritizare a transportului public, sunt necesare următoarele:

  • introducerea semaforizării pentru autovehicule, pietoni și bicicliști în apropierea sensurilor giratorii;
  • montarea senzorilor inteligenți care pot comunica / recunoaște vehiculele de transport public;
  • motarea vehiculelor de transport public cu senzori care comunică cu cei instalați pe carosabil;
  • introducerea dotărilor suplimentare pentru trecerile de pietoni semaforizate, astfel încât să permită acordarea priorității autobuzelor / microbuzelor;
  • extinderea dotărilor centrului de comandă și asigurarea software-urilor necesare, altele decât cele achiziționate în cele două proiecte aflate în curs de implementare.

Valoarea totală a investiției ce va fi finanțată prin PNRR este de 6.297.363,98 lei (1.279.250,00 euro) cu TVA.

98 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.