Primarul Ioan Turc: În câteva zile se vor relua lucrările la pasajul subteran din zona Decebal

În curând vor fi reluate lucrările la pasajul subteran din zona Decebal, spune primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

În câteva zile se vor relua lucrările la pasajul subteran din zona Decebal. S-a identificat soluția tehnică pentru ca lucrările să poată fi continuate. Într-un termen rezonabil vom reuși să punem și placa peste pasajul de la Piața Decebal și vom reuși să deschidem circulația pe tot segmentul de drum. Vom veni și cu trotuarele, cu stațiile de autobuz, vom introduce în canalizația subterană toate firele de internet, telefonie și televiziune. Orașul se va aerisi și va arăta mult mai bine decât arată astăzi”, a spus primarul Ioan Turc în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița.

Lucrările la pasajul din zona Decebal, parte a proiectului cu bani europeni de reconfigurare a axei de transport strada Gării – Bulevardul Decebal – strada Andrei Mureșanu – strada Năsăudului, sunt oprite momentan, după ce Inspectoratul de Stat în Construcții a solicitat efectuarea unei expertize din care să rezulte dacă clădirile din proximitatea șantierului au fost sau nu afectate.

Tot în ședința Consiliului Local Bistrița din luna iulie, primarul Ioan Turc a menționat că în câteva zile se va deschide tronsonul la care s-a lucrat de pe strada Gării, urmând să fie atacat celălalt tronson.

Toate aceste lucrări sunt cuprinse în proiectul ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul strada Gării – Bulevardul Decebal – strada Andrei Mureșanu – strada Năsăudului”, investiție care beneficiază de finanțare europeană în valoare de circa 13 milioane de euro. Lucrările sunt executate de compania MIS Grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *