Primarul Ioan Turc, în continuare nemulțumit de compania care se ocupă de iluminatul public din Bistrița: ”Capacitatea de reacție a celor de la ELBA este slabă”

 -  -  11097


Primarul Bistriței, Ioan Turc, a reiterat că administrația locală pe care o coordonează nu este mulțumită de modul în care angajații companiei ELBA asigură intervențiile în municipiu. ”Capacitatea lor de reacție este slabă”, a afirmat primarul, care a subliniat că este dispus să rezilieze contractul în situația în care problemele nu vor fi soluționate într-un termen rezonabil.

”Iluminatul public din Bistrița suferă. Din momentul în care s-a semnat contractul pentru delegarea de gestiune cu ELBA, lucrurile merg prost. Capacitatea lor de reacție este slabă. Avem probleme în mai multe puncte ale orașului. Am solicitat de mai multe ori o întrevedere cu directorul ELBA, dar până acum nu am reușit. Am înțeles că dânsul a avut COVID. După ce a revenit la muncă, a fost obligat să acopere probleme care i s-au adunat în perioada în care a fost inactiv. Întâlnirea care ar fi trebuit să aibă loc săptămâna aceasta nu a avut loc pentru că domnul director a spus că este plecat din țară, astfel că întâlnirea a fost reprogramată pentru luni. Am să îi spun foarte răspicat domnului director că, în eventualitatea în care nu găsește soluții pentru îmbunătățirea serviciilor pe care le oferă conform contractului, vom rezilia contractul de delegare de gestiune a iluminatului cu ELBA”, a spus primarul.

Edilul Bistriței a adăugat că, în această săptămână, compania a trimis o echipă de intervenție de la Timișoara pentru a da o mână de ajutor colegilor de la Bistrița.

”Problemele au fost rezolvate în anumite zone. Spre exemplu, în zona Big, cetățenii care ne-au sesizat problemele ne-au anunțat că acestea au fost remediate. Problema a fost rezolvată și în anumite zone de pe 1 Decembrie, dar în continuare avem probleme”, a mai spus primarul.

Contractul cu compania ELBA COM SA Timișoara a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani, această companie având sarcina de a gestiona serviciul de iluminat public în municipiul Bistrița. Prin contractul semnat cu administrația locală, compania s-a angajat că va desfășura activitățile de mentenanță, extindere și modernizare a rețelei existente de iluminat public.

1 notes
222 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *