Primarul Ioan Turc: În numele bistrițenilor care plătesc printre cele mai preţuri la apă şi canal din ţară, aștept ca Aquabis, ADI Apă-Canal și Consiliul Județean să vină cu …

 -  - 


Primarul Bistriței, Ioan Turc, cere companiei Aquabis, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii de Alimentare cu Apă și Canalizare în județul Bistrița-Năsăud și Consiliului Județean Bistrița-Năsăud să vină cu soluții pentru ca Masterplanul de apă și canalizare să fie implementat în municipiu. 

”Noi ne așteptam ca Masterplanul pentru apă și canalizare în municipiul Bistrița să vină în complementar sau în armonie cu lucrările pe care le realizează Primăria Bistrița atât pe Linia Verde, cât și pe Axă, dar din păcate acest lucru nu s-a întâmplat. Nici până la această dată, procedura pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în municipiul Bistrița, prin Masterplanul de apă și canalizare, lucrare care ar trebui realizată prin grija ADI Apă-Canal, a Aquabis și a Consiliului Județean, nu este finalizată. Rămâne de văzut ce soluții vom identifica pentru ca această problemă reală și extrem de complicată să fie depășită”, a declarat primarul într-o emisiune la AS-TV.

Ioan Turc a subliniat că municipalitatea așteaptă soluții concrete în ceea ce privește modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din oraș.

Nu avem nevoie de comunicate, noi avem nevoi de fapte. Aceste comunicate ar putea foarte bine să fie acoperite de lucrări de extindere și de modernizare. Nu avem nevoie de explicaţii, ci de implementarea acestui proiect extrem de important pentru municipiul Bistrița. Spun acest lucru pentru că municipiul reprezintă de fapt fundamentul economic al activității Aquabis. Eu nu polemizez cu Aquabis, ADI Apă-Canal sau Consiliul Județean, ci doar spun, în numele locuitorilor municipiului Bistrița, cei care de fapt susțin activitatea economică a operatorului de apă și care susțin această structură denumită ADI Apă-Canal, că este de neexplicat și de neacceptat ca Bistrița să fie sărită din acest proiect. Nu mă interesează motivații. Vreau să văd problema rezolvată și vreau să o văd rezolvată în modul cel mai corect cu putință. Adică vreau să văd lucrări de reabilitare rețele în Bistrița. Deja avem o problemă deosebită. Am avut-o și anul trecut, când am fost obligați să băgăm mâna în buzunarul public, în buzunarul bugetului municipiului Bistrița pentru a înlocui o serie de conducte. Pentru un anumit tronson a venit Aquabis cu soluția financiară, pentru alt tronson am venit noi cu soluția financiară, dar nu aceasta este maniera de rezolvare. Noi așteptăm ca soluția să fie una cât se poate de corectă, așa cum a fost ea gândită. Masterplanul de apă-canal ar fi trebuit să fie un proces care să preceadă lucrările pe principalele străzi. Cu alte cuvinte, prima dată ar fi trebuit să fie schimbate conductele, după care ar fi trebuit să venim noi cu lucrările de reabilitare a infrastructurii stradale, a trotuarelor, a iluminatului public. Aceasta era maniera corectă de lucru”, a adăugat Ioan Turc.

Primarul Bistriței a cerut public companiei Aquabis, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii de Alimentare cu Apă și Canalizare în județul Bistrița-Năsăud și Consiliului Județean Bistrița-Năsăud să vină cu soluții.

”Avem în continuare discuții cu conducerea Aquabis. Eu sper ca licitația despre care tot aud vorbindu-se, să se încheie. Până acum auzeam că Jaspers e de vină, acum aud că Primăria Bistrița. Până la urmă e un proces gestionat de entitățile la care am făcut trimitere – Aquabis, ADI, Consiliul Județean. Aștept să vină cu soluția și spun acest lucru în numele cetățenilor municipiului Bistrița, care plătesc printre cele mai preţuri la apă şi canal din ţară”, a încheiat Ioan Turc.

Vizualizări 1,880 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.