Primarul Ioan Turc – întâlnire cu factorii responsabili de implementarea Master Planului apă-canal la nivelul municipiului Bistrița. Ce a solicitat edilul

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a avut miercuri o întâlnire cu factorii responsabili de implementarea Master Planului apă-canal la nivelul municipiului, respectiv Societatea Aquabis SA, ADI Apă-Canal și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

În cadrul întâlnirii a fost readus în discuție impactul major pe care îl are implementarea celor două ample proiecte ale Primăriei municipiului Bistrița: „Linia verde de transport public Unirea-Viișoara” și „Reconfigurarea axei de transport public pe traseul: str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului”.

În acest context, am solicitat ca Aquabis, ADI Apă-Canal și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud să intervină neîntârziat pentru înlocuirea rețelelor de apă și canalizare de pe traseele celor două proiecte, pe segmentele unde nu s-a intervenit în acest sens. Intervenția este încă posibilă pe zona de trotuare, aflate încă în lucru, și pe zona de spații verzi. Pe strada Gării, acolo unde lucrările sunt în desfășurare, intervenția pentru schimbarea rețelelor ar fi ușor realizabilă. Am reiterat faptul că termenul de finalizare a celor două proiecte este 31 decembrie 2023 și am precizat că este inacceptabilă orice intervenție de natură să afecteze lucrări deja realizate, cauzate de eventuale avarii sau prilejuite de o eventuală implementare a Master Planului. Președintele Consiliului Județean, domnul Emil Radu Moldovan, și directorul Aquabis, domnul Ion Șandru, au motivat neînceperea lucrărilor pe Master Planul apă-canal invocând faptul că niciuna din cele patru proceduri derulate de încredințare a lucrărilor, pe parcursul ultimului an, nu a avut un câștigător, totodată arătând că cele două entități nu pot finanța intervențiile necesare din fonduri proprii. Cu toate acestea, am primit asigurări ferme că viitoarele intervenții asupra conductelor de apă și canal de pe traseele luate în discuție se vor face prin metode care nu vor afecta lucrările, cu soluții de tip relining, subtraversări sau săpături pe spațiile verzi”, a spus primarul Ioan Turc.

„Linia verde de transport public Unirea-Viișoara” și „Reconfigurarea axei de transport public pe traseul: str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” sunt cele două proiecte de mobilitate pe care Primăria Bistrița le implementează cu fonduri europene.

Check Also

Restaurarea clădirii în care a funcționat vechiul cinematograf Omnia, estimată la peste 34 de milioane lei

Consiliul Local Bistriţa a aprobat luni, într-o şedinţă extraordinară, documentaţia de avizare a lucrărilor de …

One comment

  1. Felicitari domnului primär care ne face noua un oras mai frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.