Primarul Ioan Turc, la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest; se caută soluții pentru amenajarea unei parcări în zona centrală și nu numai

 -  -  21072


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a ajuns, luni, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest din Cluj-Napoca, unde a purtat discuții cu directorul general, Marcel Boloș, despre implementarea proiectelor aflate în derulare, dar și despre alte oportunități de investiții care ar putea fi realizate prin intermediul Planului Național de Reconstrucție și Reziliență.

Pentru Bistrița, am insistat pe necesitatea identificării unei finanțări, chiar și parțiale, care să susțină construcția unei parcări în zona centrală a orașului, în condițiile în care Linia Verde va elimina multe locuri de parcare de pe tronsonul Dornei – Gheorghe Șincai. În ce privește parcările rezidențiale, ele rămân o problemă pe care o vom rezolva cu finanțare din bugetul local. Am mai discutat și despre viitoare oportunități pentru unele proiecte de mobilitate și regenerare urbană, care să facă din Bistrița un municipiu etalon pentru dezvoltare de tip smart-city, cu stimularea mediului de afaceri local și facilități multiple pentru tinerii antreprenori, dar nu a fost uitat nici drumul expres Cluj-Napoca – Bistrița, care ar urma să fie finanțat tot prin Planul Național de Reconstrucție și Reziliență”, a precizat primarul Ioan Turc.

Sursa citată a adăugat că, în 23 februarie, conducerea ADR Nord-Vest este așteptată la Bistrița, pentru a analiza situația în detaliu.

2 notes
197 views
bookmark icon

One thought on “Primarul Ioan Turc, la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest; se caută soluții pentru amenajarea unei parcări în zona centrală și nu numai

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *