FOTO: Crina Moldovan

Primarul Ioan Turc lămurește situația privind stâlpii de pe pistele de biciclete: Acei stâlpi vor fi relocați și înlocuiți

Stâlpii de iluminat rămași în prezent pe pistele pentru cicliști aflate în lucru vor fi relocați, dă asigurări primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

În ședința din luna iulie a Consiliului Local Bistrița, primarul Ioan Turc a lămurit situația cu privire la stâlpii rămași în mijlocul pistelor.

În primul rând, acei stâlpi vor fi înlocuiți. Vom monta stâlpi ornamentali, stâlpi din metal care vor arăta mai bine și care vor avea și o rezistență mai mare în timp. Ar fi culmea să deviem traiectoria pistelor pentru cicliști pentru un stâlp sau pentru doi sau pentru trei. Sigur că e aproape comic când pista e realizată și stâlpul, pentru o anumită perioadă de timp, stă în mijlocul ei. Haideți să îi mai lăsăm pe oameni să se și amuze. Lucrările vor fi finalizate, stâlpii vor fi înlocuiți și relocați, așa că încredere multă“, a declarat primarul Ioan Turc, răspunzând unei întrebări pe această temă.

În acest context, edilul a menționat că lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an.

Toate lucrările – și nu discutăm doar despre pistele pentru cicliști – trebuie finalizate până la 31 decembrie anul curent. Am început amenajarea trotuarelor. Singur că încă nu se pun dale sau pavaj de piatră pentru că se pregătește patul viitoarelor trotuare, dar absolut toate lucrările – și mă refer la infrastructura ascunsă, devieri de rețele, cameretele pentru firele de telefonie, de internet și televiziune, sunt trase. Acum amenajăm patul trotuarelor și undeva la finalul acestei luni, nu mai târziu de data de 31 iulie, va începe amenajarea propriu-zisă a trotuarelor prin dalarea lor sau aplicarea pavajului de piatră”, a mai spus primarul Ioan Turc.

Check Also

1 octombrie – termenul limită până la care pot fi depuse proiectele în cadrul procesului de bugetare participativă derulat de Primăria Bistrița

Până la data de 1 octombrie 2023, bistrițenii pot depune proiecte în cadrul procesului de …

One comment

  1. Sunt proiectele de tip Caracal facute in vremea pesedeului de trei mandate din anii trecuti. Asta trebuia sa fie raspunsul domnului TURC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.