Primarul Ioan Turc: Lucrările progresează vizibil pe strada Tărpiului, după 30 de ani de promisiuni neonorate. Ce a solicitat constructorului

 -  -  23


Lucrările care vizează reabilitarea și modernizarea străzii Tărpiului din municipiul Bistrița avansează de la o zi la alta, spune primarul Ioan Turc.

Lucrările progresează vizibil pe strada Tărpiului, după 30 de ani de promisiuni neonorate. Începând cu tronsoanele de pământ, din toamna trecută a intrat în modernizare cea mai lungă stradă din municipiu, care traversează zone cu o dezvoltare imobiliară accelerată, dar și cu un trafic auto intens spre cel mai mare angajator din județ și spre depozitul de deșeuri. Întreaga investiție cuprinde lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului (pe o porțiune de 1,3 km, chiar cu 3 benzi de circulație), amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare. Totodată, până în vara anului viitor, executantul Îndemânarea Prodcom va mai realiza canalizarea pluvială și sistemul de iluminat public”, a transmis primarul Ioan Turc, pe Facebook.

Edilul Bistriței mai afirmă că segmentul de drum care va fi reabilitat are o lungime de 2,73 km, rețeaua pluvială va fi pe 3,31 km, iar sistemul de iluminat public, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, se va întinde pe 3,13 km.

Valoarea totală a investiției se ridică la 13,98 milioane de lei cu TVA inclus, sumă la care se adaugă actualizările prevăzute de lege.

”I-am solicitat constructorului ca lucrările de infrastructură să fie finalizate pe porțiunea neasfaltată până la venirea sezonului rece, Primăria obligându-se să susțină ritmul din șantier prin plăți corelative”, a completat Ioan Turc.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.