Primarul Ioan Turc, nemulțumit de ritmul în care compania MIS Grup execută unele lucrări în Bistrița. ”Le-am cerut să bage pe foc, să se apuce de treabă”

 -  - 


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, s-a arătat nemulțumit de ritmul în care compania MIS Grup, căreia i-au fost încredințate mai multe contracte pentru execuția unor lucrări în oraș, desfășoară o parte din aceste investiții. Prezent într-o emisiune difuzată pe postul local de televiziune AS-TV, primarul a precizat că le-a cerut celor de la MIS Grup ”să bage pe foc” și să înceapă rapid lucrările în cadrul proiectului Linia Verde.

”Pentru Linia Verde s-a dat deja ordinul de începere a lucrărilor. Am avut o discuție cu administratorul societății care a câștigat realizarea Liniei Verzi – MIS Grup – și am cerut să bage pe foc, să se apuce de treabă, să termine lucrările pe Valea Ghinzii, acolo unde tot o moșesc de prea mult timp, le-am spus că răbdarea mea s-a terminat, și să se apuce de treabă cu sârg și la Linia Verde”, a spus primarul Ioan Turc la AS-TV.

Edilul Bistriței a punctat că, dacă ar fi fost după el, Linia Verde ar fi avut un alt traseu. Mai exact, aceasta ar fi mers pe Bulevardul Republicii și nu prin centrul orașului.

L-am rugat pe domnul director Boloș (n.r. – Marcel Boloș – directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest) să ia în discuție varianta mutării traseului, schimbării traseului pe Bulevardul Republici, acolo unde eu cred că ar fi fost oportun să fie trasat, ținând cont de faptul că pe Bulevardul Republicii avem multe școli, avem instituții publice. De ce s-a optat pe varianta prin centrul vechi al orașului este pentru mine un mister. Necazul e că deja proiectul se află într-o fază în care nu mai poate fi modificat. Din păcate, răspunsul celor de la ADR Nord-Vest a fost negativ. Linia Verde va merge pe străzile Dornei, Șincai și așa mai departe”, a completat Ioan Turc.

Proiectul ”Linia Verde” prevede înființarea unei noi rute de transport public, care va traversa orașul de la est la vest, prin centrul orașului. Linia Verde va urma traseul Unirea – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara. De asemenea, în proiect a fost prevăzută și reabilitarea infrastructurii rutiere de pe străzile pe care va trece Linia Verde, precum și achiziţia unor autobuze electrice și a unor staţii de încarcare pentru aceste autobuze, construcția unui depou și a unui dispecerat pentru managementul traficului.

Valoarea totală a proiectul “Linia Verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric sau hibrid sau normă de poluare redusă” este de circa 12 milioane de euro, în această sumă fiind prevăzută și achiziția autobuzelor electrice.

5 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.