Primarul Ioan Turc, noutăți cu privire la preluarea de către municipalitate a clădirii fostului Cinematograf ”23 August”

 -  -  1012


Primarul Bistriței, Ioan Turc, a anunțat că are noutăți în ceea ce privește preluarea în administrarea municipalității a clădirii fostului Cinematograf 23 August.

”Împreună cu conducerea RADEF România Film, astăzi am parafat preluarea de către municipalitate a sălii de spectacol ”Bulevard”, vechiul cinematograf ”Omnia” / “23 August”. Clădirea de pe Bulevardul Republicii, nr. 39, aflată de decenii într-o stare avansată de degradare, va fi supusă unei expertize, pentru a putea fi reabilitată sau reconstruită din temelii, primind apoi ca destinație găzduirea unor activități culturale, cum ar fi reprezentații teatrale, proiecții cinematografice, concerte sau teatru de păpuși. Vom anunța fiecare pas important al acestui demers administrativ, menit să salveze un edificiu ce încă păstrează un stil arhitectonic aparte pentru Bistrița de la începutul secolului trecut”, a transmis primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței și-a anunțat încă de anul trecut intenția de a face demersuri pentru preluarea acestei clădiri.

1401610cookie-checkPrimarul Ioan Turc, noutăți cu privire la preluarea de către municipalitate a clădirii fostului Cinematograf ”23 August”
0 notes
137 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.