Primarul Ioan Turc: O altfel de abordare pentru drumurile de pământ!

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, anunță că administrația locală pe care o conduce merge ”pe o altfel de abordare în ceea ce privește drumurile de pământ”. 

Potrivit edilului, Primăria Bistrița va demara, anul viitor, un proiect amplu de asfaltare a drumurilor de pământ din intravilanul municipiului.

”Prin programul „Reparații” al Direcției de Servicii Publice, pe strada Secundară 5 din localitatea componentă Sigmir, cu o lungime de circa 500 de metri și o lățime de 6-7 metri, zilele trecute a fost executat un strat de macadam, iar apoi a fost aplicat tratament bituminos. Pentru a conferi rezistență pe termen lung acestei lucrări, în primăvară va fi turnat aici și un strat de asfalt. De altfel, tot de atunci vom demara un proiect amplu pentru asfaltarea drumurilor de pământ din intravilanul municipiului”, a transmis Ioan Turc, pe Facebook.

Primarul a mai vorbit despre asfaltarea străzilor de pământ din Bistrița și într-o ședință din luna iunie a Consiliului Local Bistrița. Atunci, edilul a spus: ”Țin să precizez că în municipiul Bistrița sunt undeva la 400 de astfel de străzi de pământ. Am identificat și o soluție pentru asfaltarea acestor străzi. Vom turna un covor asfaltic de aproximativ 2-3 cm. Îmi asum ceea ce spun pentru că am discutat cu alți primari de municipii din țară și am aflat că acest lucru se întâmplă deja în cel puțin două municipalități. Sigur, vom discuta cu Inspectoratul de Stat în Construcții, vom agrea această modalitate pentru rezolvarea problemei și îi vom scăpa pe oameni de praf și noroi într-un termen rezonabil. Altfel, mergând pe capitolul de investiții, lucrurile ar urma să fie finalizate într-un interval de 20 de ani”.