Administratie

Primarul Ioan Turc: ”Până la finalul anului îi scoatem din noroi și praf pe cei care locuiesc pe zona de pământ a străzii Tărpiului”

 -  - 


Lucrările pe porțiunea de pământ a străzii Tărpiului vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, spune primarul Bistriței, Ioan Turc. 

Până la finalul anului îi scoatem din noroi și din praf pe cei care locuiesc pe zona de pământ a străzii Tărpiului. La solicitarea mea, lucrările pe această stradă au început dinspre pădure întrucât zona era deplorabilă, drumul e așa cum îl știm, dar cea mai grea situație o au cei care locuiesc pe porțiunea neasfaltată. În această situație, am decis să începem de acolo cu partea de pluvială, cu canalizare, venim cu infrastructură pentru iluminatul public, trotuare, drum curea. Repet, această porțiune va fi rezolvată până la finalul anului, iar anul viitor vom continua în așa fel încât proiectul să fie realizat până la sensul giratoriu din Drumul Cetății”, a declarat primarul Ioan Turc, în timpul unei emisiuni de la postul local de televiziune AS-TV.

Investiția în amenajarea străzii Tărpiului este una de anvergură și include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului, amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare, acolo unde este posibil. De asemenea, contractul mai cuprinde realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public.

Tronsonul de drum care va fi reabilitat are o lungime de 2,73 km, rețeaua pluvială va fi pe 3,31 km, iar sistemul de iluminat public, cu cabluri îngropate și stâlpi zincați, se va întinde pe 3,13 km.

Lucrările sunt executate de compania Îndemânarea Prodcom SRL.

Emisiunea în care primarul a făcut aceste declarații poate fi urmărită integral AICI.

 

150 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.