Din Bistrita

Primarul Ioan Turc: ”Până la începerea școlii, atât strada General Grigore Bălan, cât și strada Gheorghe Șincai trebuie deschise circulației”

 -  - 


Până la începerea școlii, atât strada General Grigore Bălan, cât și strada Gheorghe Șincai din municipiu trebuie deschise circulației, spune primarul Ioan Turc.

În ședința din luna iulie a Consiliului Local, primarul Ioan Turc a vorbit despre șantierele deschise sau care urmează să fie deschise în oraș, răspunzând unei interpelări venite din partea consilierului PSD Augusta Săsărman.

Edilul Bistriței a făcut referire la două dintre proiectele majore, ambele vizând intervenții unele străzi din oraș.

În ceea ce privește proiectul de reconfigurare a axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, pentru început se va lucra pe o singură bandă, dar la un moment dat, pentru că nu avem încotro, lucrările se vor extinde pe ambele sensuri, dar până la acel moment, îi asigur pe bistrițeni că strada General Grigore Bălan și strada Gheorghe Șincai vor fi deschise. Practic, conform discuțiilor pe care le-am avut cu constructorul, până la începea școlii, atât strada General Grigore Bălan, cât și strada Gheorghe Șincai obligatoriu trebuie să fie deschise. Când spun deschise mă refer la turnarea stratului de binder, după care lucrările vor continua cu amenajarea trotuarelor, cu îngroparea firelor care spânzură peste tot și bineînțeles cu aplicarea stratului de uzură”, a explicat primarul Ioan Turc.

Totodată, edilul Bistriței a mai completat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu reprezentanții Poliției Rutiere pentru a definitiva planul de mobilitate alternativă, adică traseele care vor putea fi utilizate în perioada în care lucrările pe axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului vor face imposibil traficul pe aceste străzi.

”Pot să vă asigur de un lucru. Avem în vedere o prioritizare a lucrărilor pe axă, în așa fel încât disconfortul să fie mai mic. El nu va lipsi, suntem conștienți de acest lucru. Practic, cele mai complexe lucrări vor avea loc pe axă și asta pentru că discutăm și despre un pasaj subteran. Am spus încă de la preluarea mandatului că Bistrița se va transforma într-un șantier. Sunt multe proiecte. O bună parte dintre ele sunt simultane și nu putem să evităm cu totul disconfortul. Finalizare proiectelor, spre exemplu Linia Verde și axa de transport – au ca termen de finalizare luna decembrie a anului 2023. Deci nu putem să tergiversăm lucrările. Este suficient faptul că aceste lucrări sunt întârziate din cauza faptului că nu am fost de acord cu modul în care am găsit proiectele la preluarea mandatului. Aceste proiecte au fost modificate și vreau să fiu cât se poate de explicit: ele nu puteau fi modificate anterior derulării procedurilor de achiziție. Orice modificare, orice revizuire de proiect nu poate fi făcută decât în momentul în care există un câștigător. Și când vorbesc de modificări mă refer la soluțiile pentru pavaj, la extinderea zonelor cu piatră naturală, la îngroparea cablurilor, despre schimbarea conductelor și așa mai departe. Este cu totul inacceptabil să lucrăm la patul drumului, să lucrăm la trotuare, să îngropăm firele, să venim să turnăm asfalt noi și apoi să săpăm pentru intervenții sau să vină operatorul de apă și să sape pentru a interveni la defecțiuni pe rețeaua de apă și canalizare. Mă bucur că firma de gaz și-a făcut datoria. O felicit de acest lucru, chiar dacă prin lucrările pe care le-au făcut. Chiar dacă prin aceste lucrări s-a creat un disconfort în oraș, ei au intervenit pe multe tronsoane din oraș pentru schimbarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu gaz”, a adăugat Ioan Turc.

81 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.