Primarul Ioan Turc: Până la sfârșitul anului, toate lucrările de pe strada Tărpiului aferente fostei zone de pământ vor fi încheiate

Până la sfârșitul anului, toate lucrările de pe strada Tărpiului aferente fostei zone de pământ vor fi încheiate, spune primarul Ioan Turc.

Potrivit edilului, până la finalul acestui an se vor mai efectua lucrări de ridicare la cotă a căminelor, de montare a unor stâlpi de iluminat public în vederea punerii în funcțiune a sistemului de iluminat, dar se va turna și asfaltul pentru pistele de cicliști și stratul de uzură pe carosabil.

Porțiunea de pământ a străzii Tărpiului a intrat în proces de modernizare în toamna anului 2021 și până acum au fost efectuate lucrări de introducere a canalizării menajere și pluviale, s-au amenajat trotuare și au fost realizate ziduri de sprijin, fiind pregătită și infrastructura pentru iluminat public, cu rețele îngropate inclusiv pentru cablurile de televiziune și Internet. Totodată, a fost turnat și un prim strat de asfalt, lucrările pe această porțiune urmând să fie încheiate până la sfârșitul anului. Municipalitatea va continua lucrările și pe tronsonul 2, care merge până la Drumul Cetății.

Investiția în reabilitarea străzii Tărpiului este una de anvergură și include lărgirea, consolidarea și asfaltarea drumului, amenajarea de trotuare, a unei piste de biciclete și a unor locuri de parcare, acolo unde este posibil. De asemenea, este prevăzută și realizarea canalizării pluviale și a sistemului de iluminat public.

Strada Tărpiului este cea mai lungă stradă din municipiul Bistrița, cu o lungime de aproximativ 2,7 km. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *