Primarul Ioan Turc solicită Inspectoratului Școlar să găsească soluții pentru menținerea clasei de arhitectură de la Liceul de Arte și a celei de muzică de la Liceul Tudor Jarda

 -  -  31669


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, solicită Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud să găsească soluții pentru menținerea clasei de arhitectură de la Liceul de Arte și a celei de muzică de la Liceul Tudor Jarda.

În această dimineață, am avut o discuție cu inspectorul școlar general, Mihai Mureșan, în care i-am solicitat să identifice soluții pentru menținerea clasei de arhitectură de la Liceul „Corneliu Baba” și a celei de muzică de la Liceul „Tudor Jarda”. Necesitatea reducerii claselor rezultase din înființarea de către ministrul Ecaterina Andronescu, acum 8 ani, a clasei 0, care funcționase în paralel cu clasa I, fără a fi prevăzută vreo variantă logică de preluare în licee a acelor elevi la finalul gimnaziului”, a precizat primarul Ioan Turc.

Mai mult, acesta a făcut și apel către ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, să dispună reducerea, cu caracter excepțional, a numărului de elevi per clasă pentru anul școlar 2021-2022.

Această măsură ar permite păstrarea unui număr mai mare de clase, cu afectare mai mică a normelor didactice”, este de părere Ioan Turc.

Reamintim că pentru anul școlar 2021-2022, de la nivelul județului Bistrița-Năsăud ar urma să fie desființate 26 de clase de liceu, școală profesională și învățământ dual.

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a finalizat proiectul cu privire la planul de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022, urmând ca acesta să fie înaintat Ministerului Educației și Cercetării pentru aprobare.

Planul propus la nivel județean este disponibil mai jos:

3 notes
794 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *