Primarul Ioan Turc: ”Știm că e durere la Slătinița. Trimitem apă menajeră cu cisterna din dotare și apă potabilă cu cisterna unității militare”

Localnicii din cartierul Slătinița resimt din plin efectele secetei și lipsa apei. Pentru a venit în sprijinul lor, Primăria Bistrița trimite periodic cisterne cu apă potabilă și menajeră în această zonă.

Știm că e durere la Slătinița. Este secetă, este caniculă. (…) Deocamdată facem tot ceea ce se poate pentru locuitorii acestui cartier. Trimitem apă menajeră cu cisterna din dotare și trimitem apă potabilă cu cisterna unității militare, pentru că doar ei au o astfel de cisternă. Am solicitat colegilor de la Direcția de Servicii Publice să cumpere patru containere de o mie de litri, pe care le vom pune în diferite locuri din Slătinița și le vom umple cu apă. Ele vor fi dotate cu robineți și vom rezolva în această modalitate problema apei potabile. Pe fond, îi înțeleg perfect pe oameni și absolut de acord cu ei atunci când sunt nemulțumiți sau atunci când se revoltă de-a dreptul. Vreau să menționez faptul că pentru apa potabilă nu s-a perceput niciun fel de taxă. Aceasta a fost transportată și livrată în mod gratuit. În ceea ce privește apa menajeră, dacă perioada de secetă va continua, voi veni în fața Consiliului Local cu o propunere concretă pentru ca nici transportul de apă menajeră, deci nici transportul, nu apa, să nu mai fie plătit de oamenii din Slătinița pentru că ei plătesc de fapt costul unei administrații neprietenoase cu ei și când spun acest lucru mă refer la vechile administrații”, a spus primarul Ioan Turc, în timpul ședinței din luna iulie a Consiliului Local Bistrița.

Edilul Bistriței a adăugat că, în opinia sa, localitatea Slătinița ar fi trebuit să aibă de mult infrastructură de apă și canalizare și acuză administrațiile anterioare că nu au tratat cu prioritate și cartierele aparținătoare ale municipiului Bistrița.

Din păcate, localitățile aparținătoare au fost, poate că nu e tocmai corect termenul, ignorate. Ele nu s-au aflat pe lista de priorități a administrațiilor anterioare. În ceea ce privește apa la Slătinița, eu sper că Masterplanul de apă și canalizare, pentru care ne-am bătut mult de la preluarea mandatului, să fie implementat. E un lucru care trebuie spus, întrucât corespunde sută la sută adevărului, fapt demonstrabil în orice moment. Operatorul ne-a comunicat, inițial, că Materplanul de apă și canalizare în municipiul Bistrița nu mai poate fi implementat și asta pentru că nu mai există timp pentru acest lucru, dat fiind faptul că termenul este finalul anului 2023. Le-am comunicat din capul locului că este inacceptabil ca municipiul Bistrița, care este de fapt clientul numărul 1, beneficiarul numărul 1, care are o pondere de undeva la 70 la sută în cifra de afaceri a Aquabis, deci Aquabis depinde în mod nemijlocit și direct de Bistrița, să nu beneficieze de aceste investiții. Nu am putut accepta faptul ca municipiul Bistrița ar fi urmat să fie sărit de la implementarea Masterplanului de apă și canalizare. Cartierul Slătinița este cuprins pe acest Materplan. În data de 9 septembrie urmează să fie deschise ofertele pentru demararea lucrărilor pe Masterplan și Slătinița va avea apă, la fel cum vor avea apă și canalizare, după caz, și multe alte străzi din Bistrița. Municipalitatea și-a asumat partea de canalizare. Aici suntem cu pași mulți în fața rezolvării problemei apei, dar deocamdată facem tot ceea ce se poate pentru oamenii din Slătinița”, a adăugat Ioan Turc.