Primarul Ioan Turc: Trotuarele vor fi finalizate în circa 3 – 4 luni la nivelul întregului oraș

Lucrările de modernizare a trotuarelor de pe mai multe străzi din municipiul Bistrița vor fi finalizate în circa 3 – 4 luni, potrivit primarului Ioan Turc.

Trotuarele vor fi finalizate în circa 3 – 4 luni la nivelul întregului oraș. Scăpăm de această mare problemă. Vom avea trotuare pavate cu acel tip de dale pe care oamenii l-am ales prin aplicația iReport, în urma unui sondaj, și vom avea suprafețe extinse cu piatră naturală. Am modificat proiectul pe această componentă. Nu am fost de acord să avem piatră naturală doar pe strada Gheorghe Șincai sau pe strada Dornei, cum era prevăzut în proiect. Strada General Grigore Bălan, cel puțin până la intersecția cu strada Petre Ispirescu e în buricul târgului, în zona centrală, avem Muzeul Județean acolo, unde se petrec diferite activități, expoziții, simpozioane, cum să treci cu pavaj din beton prin această zonă. De asemenea, dacă e să ne referim la Bulevardul Independenței, mergem cu piatră naturală până dincolo de fostul spital de pe Independenței, pentru că de asemenea este o clădire cu o valoare arhitecturală deosebită, o clădire Art Nouveau care face cinste orașului nostru”, a spus primarul Ioan Turc într-o emisiune la Bistrița FM.

Edilul a completat: ”Am făcut toate aceste modificări pentru ca, la finalul acestor proiecte, oamenii să fie mulțumiți. Nu puteam fi de acord cu acel pavej din beton, un pavaj de beton de 12 lei/mp. Asemenea tip de pavaj poate fi pus, din punctul meu de vedere, în ziua de astăzi, într-un cătun și nu într-un municipiu reședință de județ. Noul tip de pavaj pe care l-am ales poate fi văzut deja în zona Calea Moldovei, în zona Spitalului Județean de Urgență, și în curând în zona unui important retailer din partea de sus a orașului și pe Bulevardul Independenței. Am avut discuții cu administratorul societății care gestionează, prin contract cu Primăria Bistrița, lucrările de pe Linia Verde și de pe Axa de transport și am convenit ca lucrările să avanseze suficient de repede în așa fel încât la debutul școlii orașul să arate diferit și pe componenta de trotuare. Știu că oamenii au suferit enorm din acest punct de vedere. Le mulțumesc tuturor pentru răbdare și bun simț și încrederea că ceea ce facem este în beneficiul tuturor. Într-un termen scurt, orașul va arăta cu totul și cu totul diferit”.

Lucrările la trotuare au început la sfârșitul lunii iunie.

Montarea noului tip de pavaj a început la finalul lunii iulie.

Check Also

O nouă ediție a manifestării ”Toamna Bistrițeană”, între 29 septembrie și 1 octombrie

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023, în Complexul de agrement ”Heidenfeld” din Viişoara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.