Primarul Ioan Turc, vizită în Republica Moldova. Municipiul Bistrița se va înfrăți cu două orașe de peste Prut

 -  - 


Primarul Bistriței, Ioan Turc, a efectuat o vizită în Republica Moldova, prilej cu care a semnat două declarații de înfrățire a municipiului cu două orașe de peste Prut.

Am fost la Soroca, un oraș pitoresc și plin de istorie din nord-estul Republicii Moldova, la Nistru, unde, pe vremea domnitorului Petru Rareș, meșteri pietrari din Bistrița puneau umărul la reconstruirea vechii cetăți ridicate de Ștefan cel Mare. Am semnat aici cu d-na primar Lilia Pilipețchi o declarație de intenție premergătoare înfrățirii cu municipiul Bistrița. Vom avea în vedere schimburi culturale, educaționale și artistice între tineri, colaborări în planul dezvoltării economice, organizarea de conferințe, schimburi de experiență și vizite de lucru pe domenii de interes comun. Nu în ultimul rând, se va înființa o asociație de prietenie între Bistrița și Soroca, pentru o apropiere reală între cetățenii celor două comunități”, a spus primarul Ioan Turc.

De asemenea, în timpul vizitei sale în Republica Moldova, primarul a luat parte și la un eveniment organizat sub patronajul președintelui Maia Sandu în orașul Ungheni și la care a participat și primarul Clujului, Emil Boc.

”Am semnat o declarație de intenție cu primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, document premergator înfrățirii cu municipiul Bistrița. Legătura de sânge cu frații noștri basarabeni trebuie să fie consolidată prin parteneriate strânse între comunități. Ungheni este un oraș dinamic și care se dezvoltă sub semnul unei bune guvernări locale, iar din cooperarea cu Bistrița vom avea de câștigat cu toții. Prin parteneriatele pe care le vom realiza cu Ungheni și Soroca, România și Republica Moldova vor fi mai aproape”, a mai adăugat primarul.

Loading

bookmark icon