Primarul Ioan Turc: ”Vom da drumul la un proiect masiv de asfaltare a străzilor din Bistrița”

 -  - 


Primăria municipiului Bistrița va demara un amplu program de reabilitare și modernizare a străzilor din oraș, atât a celor asfaltate deja, cât și a drumurilor de pământ, susține primarul Ioan Turc.

Prezent într-o emisiune de la postul local de televiziune AS-TV, Ioan Turc a precizat că, la scurt timp după preluarea mandatului, a inventariat situația privind drumurile din oraș și a ajuns la concluzia că sunt necesare intervenții masive pentru a asigura condiții normale de desfășurare a traficului rutier.

Primul lucru pe care l-am făcut după preluarea mandatului a fost să fac un inventar al situației drumurilor și concluzia pe care am tras-o a fost că că va fi nevoie, în anii următori, de intervenții masive, atât la drumurile asfaltate, care trebuie reparate, multe dintre ele fiind asfaltate electoral, cât și la drumurile de pământ care se află în domeniul public al municipiului Bistrița. Avem și drumuri care nu sunt în proprietatea municipiului și pentru acestea nu putem demara proiecte de investiții. Pentru cele care pot face obiectivul unor investiții avem nevoie de logistică și de aceea am solicitat ca din bugetul pe acest an să fie cumpărată o stație de producere a mixturilor asfaltice, o stație modernă. (…) Așadar, pregătim în acest an o logistică bună, printr-o stație de asfaltare și prin alte utilaje care sunt necesare pentru lucrări de calitate, după care vom da drumul la un proiect masiv de asfaltare. Repet, atât de reparații ale străzilor din oraș, cât și de asfaltare a străzilor de pământ”, a declarat primarul.

Edilul a completat că achiziția stației de producere a mixturilor asfaltice este în ultima etapă, completând că este convins că investiția se va amortiza repede.

Urmează să fie desemnat câștigătorul, după care se va furniza echipamentul, vor veni specialiștii care vor pune în funcțiune stația, se vor face probe. E un proces destul de laborios, dar la capătul lui vom avea o stație modernă, ceea ce presupune să producem mixtură de calitate și la prețuri competitive. Atunci când am luat decizia de a cumpăra o stație nouă nu am scăpat din vedere și faptul că în Bistrița și în proximitatea Bistriței se vor derula lucrări multe și de amplitudine. Noi putem amortiza repede această stație de producere mixturi asfaltice, mai ales în condițiile în care vom și vinde asfalt către societăți comerciale. Eu sunt absolut convins că pentru repararea DN 17, pentru viitoarea centură a municipiului, pentru lotul 1 din drumul expres Baia Mare – Bistrița, stația pe care o montăm va putea furniza mixturi asfaltice în cantități mari și vom putea eficientiza și mai mult această investiție”, a explicat primarul.

Pe lângă asigurarea logisticii necesare pentru executarea lucrărilor, pentru ca acestea să respecte anumite standarde de calitate, edilul afirmă că intenționează să achiziționeze și servicii de monitorizare a lucrărilor de către specialiști.

Încercăm să arătăm că se poate și altfel. După cum se poate observa, străzile Avram Iancu, C.R. Vivu au fost asfaltate integral. După lucrările la pistele pentru cicliști, am solicitat ca să se toarne covor asfaltic pe întreaga suprafață a drumului, în așa fel încât și din punct de vedere vizual, și din punct de vedere funcțional, străzile să răspundă bine pretențiilor oamenilor. Nu sunt sută la sută mulțumit de modul în care au ieșit aceste lucrări. Pot înțelege faptul că lipsește și o anumită dotare și nici mixtura nu este de cea mai înaltă calitate, dar calitatea lucrărilor este mai bună decât ce s-a executat înainte. Capacele sunt ridicate, a fost respectată o anumită metodologie, drumul este bun, calitatea drumului este bună, cu anumite excepții. Am observat că pe anumite de zone apa de ploaie nu ajunge în sistem și rămâne pe lângă bordură. Ne vom strădui ca, după ce vom avea stația de asfaltare și anumite utilaje, să avem și oameni. Intenționez să contractăm anumite servicii de monitorizare a lucrărilor de către specialiști, un fel de dirigenție general pe toate lucrările la drumurilor, în așa fel încât la final să avem o calitate foarte bună a străzilor din Bistrița”, a adăugat Ioan Turc.

Potrivit primarului, unul dintre obiectivele mandatului său este ca toate străzile vechi din oraș să fie reabilitate și să înceapă lucrările și pe străzile de pământ.

”La finalul acestui mandat, pentru confortul tuturor, îmi doresc ca toate străzile vechi din Bistrița să fie reabilitate, adică să nu mai discutăm despre gropi în asfalt, capace lăsate și așa mai departe. (…) Avem în plan și străzile de pământ, inclusiv cele din cartierele aparținătoare ale municipiului. (…) Îi asigur pe cetățeni că lucrăm sistemic, luăm drumurile din Bistrița care sunt circulate pentru că trebuie să existe o prioritate. Prima dată intervenim la cele mai folosite drumuri și apoi, din aproape în aproape, mergem către drumurile întrebuințate mai puțin. Vom rezolva această problemă într-un termen rezonabil de timp, asumând practic, prin Direcția de Servicii Publice a Primăriei Bistrița, această sarcină cu prioritate”, a încheiat primarul Ioan Turc.

Emisiunea ”Impact” de la AS-TV poate fi urmărită integral mai jos:

4 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.