Primarul Ioan Turc vrea blocuri ANL ”cochete, cu o arhitectură modernă” în cartierul Subcetate

 -  -  1141


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a purtat discuții cu conducerea Agenției Naționale pentru Locuințe cu privire la posibilitatea construirii a două noi blocuri cu locuințe ANL în cartierul Subcetate.

”Azi am avut, la București, o întrevedere cu directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe, Adrian Chițescu, cu care am discutat mai multe aspecte privind proiectele imobiliare pentru tineri ce vor fi realizate la Bistrița. Am solicitat transformarea proiectului de construire în cartierul Subcetate a unui bloc cu 50 de apartamente, agreat la o precedentă întâlnire, în sensul construirii a două blocuri cu câte 36 de apartamente, interlocutorul meu fiind de acord”, a anunțat primarul Ioan Turc printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Potrivit edilului, Primăria Bistrița va finaliza în acest an studiul de fezabilitate, studiile geotehnice și proiectul tehnic, urmând să ducă toată infrastructura edilitară până la amplasament.

”Proiectantului i se va cere să vină cu propuneri pentru blocuri cochete, cu o arhitectură modernă, așa cum, din păcate, nu s-au construit până acum la Bistrița”, a mai spus Ioan Turc.

În municipiul Bistriţa, prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, au fost construite un număr de 773 locuinţe, dintre care 249 au fost vândute titularilor contractelor de închiriere, în vreme ce alte 524 au rămas în administrarea Consiliului local al municipiului Bistriţa, acestea fiind situate în 19 blocuri. 

1300220cookie-checkPrimarul Ioan Turc vrea blocuri ANL ”cochete, cu o arhitectură modernă” în cartierul Subcetate
0 notes
266 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.