Primarul Ioan Turc vrea să scape Bistrița de ”rablele” abandonate pe domeniul public

 -  -  21230


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a pus gând rău mașinilor abandonate pe domeniul public. Edilul le-a cerut angajaților Primăriei să facă un inventar al acestor mașini, fiind identificate aproape 600 de autovehicule. În curând, acestea vor fi ridicate.

Am solicitat Direcției de Servicii Publice să facă un inventar al mașinilor abandonate pe domeniul public și a celor fără stăpân. Abandonată este dacă are număr de înmatriculare , fără stăpân este dacă nu are număr de înmatriculare. După un efort nu foarte extraordinar, mi-au identificat 587 de mașini care grevează, practic stau degeaba pe domeniul public”, a declarat primarul într-o emisiune de la Bistrițeanul Live.

Ioan Turc a completat că aceste autovehicule vor fi ridicate și urmează să fie depozitate pe un teren pe care administrația locală l-a identificat.

”Avem și lege, am identificat un teren și urmează să le și ridică și să le depozităm undeva. Gândiți-vă că o parcare pentru 580 de mașini, ceea ce ar însemna cam două parcări de 250 de locuri ar costa cam 15 – 18 milioane de euro. Dacă am construi parcări pentru 500-600 de mașini, atât ar costa. Ei, noi putem rezolva administrativ această problemă, ridicând mașinile de pe domeniul public și depozitându-le. În curând, oamenii vor vedea”, a mai spus primarul.

În scurt timp, municipalitatea va începe să transmită notificări în cazul autovehiculelor care au proprietari. Dacă aceștia nu își vor muta mașinile, atunci ele vor fi ridicate de pe domeniul public.

FOTO cu caracter ilustrativ

2 notes
355 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *