Primarul Mircea Romocea: ”Spitalul Orășenesc ‘Dr. George Trifon’ din Năsăud e pe calea cea bună!”

 -  -  1228


Primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea, a vorbit, într-un interviu acordat Pro BN TV, despre situația Spitalului Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud. Cu toate că în spațiul public au fost lansate informații privind închiderea unor spitale din țară, în opinia primarului din Năsăud, unitatea medicală din oraș nu poate intra în discuție, mai ales în condițiile în care aceasta deservește peste 120.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud. Romocea dă asigurări că ”spitalul e pe calea cea bună” 

”Spitalul Orășenesc dr. George Trifon din Năsăud deservește 37% din populația județului, adică peste 120.000 de locuitori, însemnând Valea Someșului superior până la Rodna și mai sus, Valea Ilvelor și Valea Sălăuței. Cu noul management pe care îl are spitalul și prin eforturile care s-au făcut împreună cu administrația locală, în ultimii ani, în spital s-au investit circa 3 milioane de lei”, a declarat primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea.

Banii au provenit din fonduri asigurate de Guvernul României (1,4 milioane lei), din resurse proprii (1,1 milioane lei), precum și de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Spitalul Orășenesc Năsăud, care a fost înființată în urmă cu trei ani cu scopul de a contribui la buna funcționare a spitalului și la dotarea acestuia. Mircea Romocea spune că prin intermediul acestei asociații s-au făcut investiții de peste o sută de mii de euro în dotarea cu aparatură medicală a spitalului, iar pe finalul acestui an ar mai putea fi realizată încă o investiție tot de circa 100.000 de euro pentru echipamente medicale performante.

Primarul din Năsăud spune că, în opinia sa, unitatea medicală este în momentul de față ”pe calea cea bună”.

În plus, în curând va fi montat la spital și computerul tomograf primit printr-o donație de la Vatican. Acesta ar urma să fie pus în funcțiune anul viitor, în luna februarie, cel târziu martie. ”Prin mecanismul de telemedicină va fi de mare folos celor care vor fi nevoiți să apeleze la tomografii computerizate”, a mai declarat Mircea Romocea.

Primarul din Năsăud a dat asigurări: ”Nicidecum nu poate fi desființat spitalul din Năsăud. Este un centru vital pentru această zonă”.

În plus, autoritățile locale din Năsăud au obținut finanțare europeană pentru reabilitarea termică a clădirii în care funcționează unitatea medicală.

0 notes
353 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *