Primarul Ovidiu Crețu, depistat cu COVID-19

 -  -  11136Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, a fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19 și se află internat la secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Potrivit informațiilor furnizate de managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany, Ovidiu Crețu s-a testat la cerere, iar rezultatul în cazul său a fost pozitiv.

Domnul primar este confirmat pozitiv. Dânsul a venit ieri, s-a testat la cerere, contracost, iar în urma testului a ieșit pozitiv. În acest moment este internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița”, a declarat managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

În acest caz, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a început o anchetă epidemiologică, pentru a stabili toți contacții direcți ai primarului Ovidiu Crețu.

Ancheta este în plină desfășurare. Încercăm să stabilim contacții direcți ai primarului și să îi carantinăm. Ulterior o să vedem cine trebuie testat. Se impune și o dezinfecție generală în sediul central al Primăriei Bistrița, cu toate că în primărie condițiile erau destul de stricte și se intra doar cu mască”, a declarat dr. Anca Andrițoiu.

În ceea ce privește starea de sănătate a primarului, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, acesta este un pacient asimptomatic. ”Domnul primar nu prezintă simptome, dar e internat”, a adăugat dr. Anca Andrițoiu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, a precizat că angajații administrației locale așteaptă și ei ancheta Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Ovidiu Crețu are 67 de ani și se află la cel de-al treilea mandat de primar al municipiului Bistrița.

1 notes
261 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net