Primarul Traian Ogâgău a caștigat DEFINITV lupta cu Prefectura, instituție care a vrut să demareze referendumul de demitere!

 -  -  3668


Referendumul pentru demiterea primarului Traian Ogâgău a fost invalidat şi de către Curtea de Apel Cluj.

Curtea de Apel Cluj a hotărât în mod DEFINITIV că procedura urmată de către Prefectul judeţului Bistriţa Năsăud pentru demiterea prin referendum a primarului oraşului Sîngeorz – Băi este NELEGALĂ .

Decizia Trbunalului Bistrița- Năsăud: “Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Traian Ogâgău., Primăria Orașului Sîngeorz-Băo., în contradictoriu cu pârâtul Instituția Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, având ca obiect anulare act administrativ. Anulează ordinul nr.293/31.10.2017 emis de pârât. Obligă pârâtul la plata către reclamanţi a sumei de 50 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, cererea de recurs se va depune la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.”

După decizia Tribunalului din luna mai, prefectul Ovidiu Frenț spunea că din punctul său de vedere nu a făcut altceva decât să respecte legea. ”Nu am niciun fel de probleme cu persoana primarului din Sângeorz Băi. Am respectat mereu prevederile legale şi acea cerere a cetăţenilor, aproximativ 2.800 de cetăţeni din Sângeorz Băi, care era motivată. Am format comisia şi am înaintat procedura legală. Evident, că aşa cum este într-un stat de drept, orice demers poate fi atacat, contestat, urmând să se pronunţe instanţele şi noi vom aplica acea hotărâre când va fi una definitivă”.

La recursul de la Curtea de Apel Cluj, Traian Ogâgău a câştigat definitiv procesul privind organizarea şi desfăşurarea referendumului local pentru demiterea acestuia.

În acest fel, instanţele de judecată au reţinut nelegalitatea actelor emise şi adoptate de către Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa Năsăud în vederea organizării referendumului.

Traian Ogâgău a fost reprezentat atât în faţa instanţei de judecată cât şi în faţa Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local de către avocatul Gaftone George din cadrul Societăţii civile profesionale de avocaţi Zegrean, Gaftone&Asociaţii.

Cele 2.800 de semnături de demitere a lui Ogâgău au fost adunate cu sprijinul infrastructurii PSD, coordonate de deputatul Daniel Suciu. 

3 bookmark
0 notes
393 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.