Primarul Traian Ogâgău nu scapă de probleme. Agenția Națională de Integritate l-a găsit în conflict de interese

 -  -  1083

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 10 foști și actuali aleși locali din România. Printre aceștia se numără și primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, ANI constatând că acesta s-a aflat în conflict de interese administrativ atunci când a închiriat tatălui său o suprafață de teren.

În perioada exercitării funcției de primar, a încheiat în data de 28 martie 2018 un act juridic privind închirierea unei suprafețe de teren aflate în domeniul privat al Orașului Sîngeorz-Băi, încheiat între Primărie și tatăl persoanei evaluate, fără să existe o Hotărâre a Consiliului Local privind aprobarea încheierii acestui contract. Astfel, persoana evaluată a înălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Potrivit ANI, ”prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”;

Toate cele 10 persoane în cazul cărora s-a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

ANI mai precizează că persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului, iar dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Primarul Traian Ogâgău a ajuns să se lupte în instanță cu privire la aceeași faptă. Judecătoria Năsăud l-a condamnat la un an de închisoare pentru conflict de interese, însă Curtea de Apel Cluj a desființat sentința judecătorilor năsăudeni.

0 notes
208 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *