Economic

Primarul Turc joacă TARE și caută variante de colectare pe Bistrita. A comandat un studiu pentru platforme moderne, îngropate! În decembrie avem soluția FINALĂ!

 -  - 


Primăria Bistrița a comandat un studiu de fezabilitate pentru gestionarea deșeurilor, pe raza municipiului. Licitația a fost câștigată de firma ARTEHNIS din Iași.

Elaborare Studiu de Fezabilitate la obiectivul de investiții: „Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemului de management integrat al deșeurilor municipale la nivelul Municipiului BISTRIȚA a costat 322.750  lei (65.000 de euro).

Containere „electronice”, de aluminiu!

Primarul Bistriței a anunțat că va moderniza actualul sistem de colectare a deșeurilor, prin realizarea de platforme îngropate moderne, acționate hidraulic. O astfel de stație de colectare a fost amplasată în cartierul Petre Ispirescu.

Insulele ecologice care se doresc a fi realizate pe teritoriul municipiului Bistrița, conform anexei, vor avea aproximativ același amplasament ca și actualele puncte de colecatre selectivă și vor deservi bocurile de locuințe colective.

Înființarea de insule ecologice digitalizate trebuie să asigure scăderea gradului de contaminare a deșeurilor colectate selectiv. Fieare insulă va deservi cel puțin 200 de persoane și va genera o bază de date cu privire la tipul și cantitatea de deșeu colectat, precum și la modul în care beneficiarul serviciului de salubritate respectă regulile de colectare a deșeurilor și plătește o taxă corespunzătoare cu cantitatea de eșeuri pe care o produce.

Finanțarea acestui proiect ar urma să se realizeze din bani europeni.

Momentan, gestionarea deșeurilor din municipiu se ocupă ADI Deșeuri, entitate coordonată de Cristian Niculae, fostul viceprimar PSD.

 Studiul  de fezabilitate  privind NOUA soluție de colectare va fi finalizat în luna decembrie 2022.

Citiți și:

29 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.