Administratie

Primele parcări etajate din Bistrița vor fi construite pe străzile Vasile Lupu, Năsăudului și Ion Minulescu; lucrările vor începe în acest an

 -  - 


Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat că primele parcări etajate din Bistrița vor fi construite pe străzile Vasile Lupu, Năsăudului și Ion Minulescu, lucrările pentru amenajarea acestora urmând să fie demarate în acest an.

În acest moment, avem în portofoliu şase parcări etajate, trei dintre ele cu autorizare directă, adică fără plan de urbanism zonal (PUZ). Ele sunt în etapa de studiu de fezabilitate, mă refer la parcările care vor fi construite pe străzile Vasile Lupu, Ion Minulescu şi Năsăudului. Ulterior, vom demara procedură pentru realizarea de proiect tehnic cu execuţie pentru a grăbi lucrurile cât se poate de mult. Lucrările vor începe anul acesta, să fiu foarte bine înţeles. Pentru alte trei locaţii – Crinilor, Aleea Clopoţeilor şi Carpaţi – din motive tehnice, care ţin de legalitate, realizăm PUZ-uri. Vom construi undeva la 700, 700 și ceva de locuri de parcare prin acest proiect, în această etapă de realizare de parcări noi”, a explicat primarul Ioan Turc.

Ca urmare a implementării unor proiecte finanțate din fonduri europene, mii de locuri de parcare din Bistrița vor fi desființate, administrația locală fiind nevoită să găsească soluții pentru a amenaja parcări atât în zonele rezidențiale, cât și în cele nerezidențiale.

În primăvara acestui an, primarul Ioan Turc a anunțat că municipalitatea a gândit un amplu proiect care prevede construcția unui număr total de 24 de parcări, pe următoarele străzi/zone: Dumbravei, Ion Minulescu, General Grigore Bălan, Vasile Lupu, Spătarului, zona Dacia, Cireșului, Intrarea Muncelului, Grănicerilor, Basmului, Ursului, Iasomiei, Intrarea Clopoțeilor, Arțarilor, Dragoș Vodă, Constantin Roman Vivu, Crinilor, Castanilor, Carpați, 1 Decembrie, Lupeni, Mihai Eminescu, Năsăudului și Viișoara (park & ride).

43 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.