Primele sancțiuni pentru persoanele depistate în afara locuințelor în intervalul orar 23:00-05:00

 -  -  1159


Aseară, peste 30 de polițiști, împreună cu polițiști locali au desfășurat, în intervalul 23.00-05.00, activități de verificare a modului în care sunt respectate noile interdicții de circulație impuse, conform HG 935/2020.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, pe raza județului au fost organizate filtre în trafic, fiind astfel au fost legitimate 70 de persoane. Majoritatea persoanelor se deplasau înspre/de la locul de muncă, însă au fost depistate 10 persoane care nu au putut justifica deplsarea, fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea interdicțiilor stabilite.

Polițiștii bistrițeni reamintesc faptul că este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00. Prin excepție, este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil; Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

Și jandarmii bistriţeni continuă acţiunile zilnice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în contextul COVID-19.

În ultimele 24 de ore, acțiunile jandarmilor au continuat cu verificări executate în magazine, mijloace de transport în comun, pieţe, lăcaşuri de cult, gări, terase, autogări şi zone aglomerate.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală în 41 de locaţii, fiind aplicate 53 de sancţiuni, astfel: 6 amenzi în valoare de 5.100 lei şi 47 de avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Dintre acestea 5 sancţiuni cu avertisment scris, au fost aplicate unor operatori economici pentru menţinerea unor terase acoperite. În această noapte, jandarmii nu au depistat persoane care să nu fi respectat restricţiile de liberă circulaţie în intervalul 23.00-05.00, ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin HG nr. 935/2020”, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

0 notes
284 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *